Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Twente terug Eredivisie na degradatie

Veel voetbalkenners hadden het niet verwacht, maar ze zijn niet kapot te krijgen bij FC Twente. De club doet mee om Europees voetbal en moet onder meer Vitesse afhouden.

Henk Fräser legt lat hoog bij Vitesse

Vitesse is een sterke subtopper en daar moet het naar presteren, vindt trainer Henk Fräser. De club eindigde de afgelopen vijf jaar in het linkerrijtje, maar kwam ook drie keer niet door de voorrondes van de Europa League. Fräser wil zich met de Arnhemmers nu opnieuw proberen te plaatsen voor Europees voetbal. En de huidige achtste plaats in de Eredivisie is dan onder de maat voor Vitesse, vindt de trainer.

“We zijn met zijn allen bij Vitesse niet tevreden over de eerste seizoenshelft. Maar hoe groot is de schade? Alles staat in de subtop nog hartstikke dicht bij elkaar. Door de onvrede is de zucht naar eerherstel enorm. Wij hebben heel veel goed te maken. Wil je echt winnen, dan moet je jezelf meer pijn doen. Intern weet iedereen heel goed hoe ik over zaken denk. De lat ligt hoog voor dit seizoen.” Met het aantrekken van ‘verloren zoon’ Alexander Büttner hoopt Fräser een stap in de goede richting te hebben gezet.

FC Twente wil vooruit denken en is ambitieus

In Enschede waren de zorgen tijdenlang van financiële aard, maar ook met grote invloed op het sportieve gedeelte. Maar wonderbaarlijk genoeg heeft FC Twente de financiële malaise die Joop Munsterman en consorten hadden veroorzaakt, knap achter zich gelaten. Dat zorgde voor tevredenheid bij technisch en commercieel directeur Jan van Halst. “Alleen al het feit dat de uitvakken voller zijn dan ooit. Zelfs voller dan in het kampioensjaar. Als we de balans opmaken, dan kunnen we ook niet anders dan tevreden zijn met de eerste seizoenshelft van de eerste selectie. Er viel genoeg te genieten.”

De huidige nummer 7 van de Eredivisie wil dan ook op dezelfde voet verder. “We hebben begin dit seizoen met elkaar gezegd: binnen drie seizoenen willen we terug zijn daar waar we horen: de top 6 in Nederland, meestrijdend om een Europees ticket. We denken dat dit haalbaar is.” Met een garantstelling van de gemeente Enschede en steun van de sponsors kan FC Twente zich dan ook richten op het sportieve deel. Een zege op Vitesse zou de Tukkers meteen omhoog stuwen richting Europees voetbal.

Wedden op Vitesse – FC Twente

Alle ambities ten spijt moet FC Twente het wel doen met de rol van underdog bij bookmaker 888Sport. In september wonnen de Tukkers thuis nog met 2-1 van Vitesse, nu staan ze op 3.75 om in de GelreDome te winnen. De Arnhemmers noteren 1.92 op de zege. Een kleine bet met hoge slagingskans is de 1.56 op ‘both teams to score’. Lees ook Wedden op de Eredivisie.

Programma Eredivisie

Vrijdag 13 januari
20.00 Go Ahead Eagles – AZ

Zaterdag 14 januari
18.30 Heerenveen – ADO Den Haag
19.45 Heracles Almelo – FC Groningen
19.45 PSV – Excelsior
20.45 Sparta – FC Utrecht

Zondag 15 januari
12.30 Roda JC – Feyenoord
14.30 PEC Zwolle – Ajax
14.30 Vitesse – FC Twente
16.45 Willem II – NEC

Back To Top