Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Groningen: linkerrijtje in zicht door Mahi, Idrissi en Hoesen Getty

De seizoensstart van FC Groningen was miserabel, maar de ploeg heeft zich goed hersteld. Vitesse moet juist weer de winnende vorm te pakken zien te krijgen.

Vitesse – FC Groningen: Henk Fräser wil drive

Met tien punten uit zeven duels staat Vitesse op een redelijke zevende plek. Maar zes van die punten kwamen uit de eerste drie competitierondes. De sleur lijkt er al vroeg in te komen bij de club uit Arnhem en dat zint trainer Henk Fräser absoluut niet. Voor het begin van het seizoen zei hij nog dat ‘de jongste spelers de grootste bek hebben’, maar nu ziet hij weinig terug van die bravoure. Afgelopen zondag tegen FC Twente was een dieptepunt in houding, vond hij.

“We hebben met die lichaamstaal vandaag aan elkaar laten zien dat we niet veel pijn wilden lijden. Dat is wel nodig als je wil winnen. We mogen elkaar best de waarheid vertellen. Het tempo was te laag en lichaamstaal heeft ons de das omgedaan. We hebben de drive die nodig is om te winnen niet getoond. We hebben allemaal ons niveau niet gehaald.” De huurlingen van Chelsea zijn ook niet meer van doorslaggevende factor voor Vitesse. Slechts een van de drie kreeg zondag ook een basisplaats van Fräser, en dat was Lewis Baker.

FC Groningen in stijgende lijn in Eredivisie

Het verhaal van de bezoekers is juist andersom. FC Groningen kende een abominabele seizoensstart met verlies tegen Feyenoord, Excelsior en FC Twente. En dat met liefst elf tegengoals. Sindsdien lijkt in elk geval de Groningse defensie op orde. Want alleen Sparta en FC Utrecht scoorden elk één goal in de afgelopen vier wedstrijden tegen FC Groningen, dat zelfs PSV op 0-0 hield.

Maar het lijkt wel een keus van ‘het een of het ander’ bij de ploeg van Ernest Faber. Afgelopen zaterdag werden de supporters in de Euroborg bijna in slaap gesust in het duel met Heracles Almelo. FC Groningen kreeg weliswaar geen goal tegen, maar kwam ook niet tot grote kansen: 0-0.

De grootste opdracht van Ernest Faber luidt nu: zijn aanval op orde krijgen. En dan lijkt het vooral van twee spelers te moeten komen. Oussama Idrissi en Danny Hoesen speelden geweldig tegen FC Utrecht en scoorden beiden twee keer. Als zij weer hun magie vinden, of Mimoun Mahi, kan FC Groningen aan het linkerrijtje gaan denken.

Voorspellingen Eredivisie

Bookmaker 888sport vergeeft Vitesse zijn slechte reeks. Want de club uit Arnhem krijgt een notering van 1.50 op winst. Het buitenkansje is dus de enorme 6.30 op winst van FC Groningen in de GelreDome. Een gelijkspel tussen de twee noteert 4.40. Met twee defensies die niet altijd even solide zijn, kun je natuurlijk ook kijken naar de 1.67 op ‘both teams to score’.

Back To Top