Ga naar hoofdinhoud
Vitesse sukkelt naar einde programma Eredivisie toe Getty

Vitesse sukkelt naar het einde van de Eredivisie toe en dat zint verdediger Guram Kashia niet. Hij pakt de verbale zweep op en ranselt daarmee zijn teamgenoten af.

Eredivisie nieuws

Kashia baalt van Vitesse

De zes laatste wedstrijden op het Eredivisie programma van Vitesse leverden slechts zes punten op voor de parel van Gelderland. Daardoor staat plaatsing voor de voorronde van de Europa League op de tocht. De huidige zevende plaats wordt bedreigd door zowel Heerenveen als ADO Den Haag, die beide drie punten minder hebben dan de Arnhemse club. De 5-0 nederlaag tegen FC Utrecht en de 0-3 domper tegen degradatiekandidaat Roda JC afgelopen weekend dreunen hard na.

Kashia is niet van plan om externe factoren aan te wijzen voor de vormcrisis. “We leveren een wanprestatie. Ik kan het niet anders brengen,” zegt de Georgische international. “Dit ligt aan ons, niet aan de manager. Wij falen, niet de trainer. Er gelden voor ons helemaal geen excuses.” En hij gooit er een paar vernietigende kwalificaties uit: “Onacceptabel. Zielloos. Inspiratieloos.” Het was tegen Roda volgens hem zelfs de slechtste match in de acht jaar dat hij voor Vitesse speelt. “We staan voor gek.”

Tot ziens Martin Ødegaard

Vermoedelijk hebben we Martin Ødegaard voor de laatste keer op de Nederlandse voetbalvelden gezien, tenzij hij ooit met een buitenlandse club hier moet spelen. De Noorse international wordt door sc Heerenveen geleend van Real Madrid. Tegen Heracles brak hij zijn middenvoetsbeentje en daardoor kan hij de resterende speelronden niet meer in actie komen.

Een overweldigend succes kan de afgelopen anderhalf jaar niet genoemd worden. De nu 19-jarige belofte speelde 43 duels voor Heerenveen en scoorde driemaal, gezien zijn plek als rechtsbuiten en vermeende megatalent een erg magere opbrengst. De vraag is dus wat Real Madrid nu met hem gaat doen. Weer uitlenen ligt voor de hand, maar dan misschien dichter bij huis om hem de sturing te geven die hij hard nodig heeft om de belofte nog waar te gaan maken.

Hirving Lozano is gek

Altijd leuk als psychiaters op afstand een diagnose van sporters gaan stellen. “Er is iets mis met zijn impulscontrole”, zo weet psychiater Bram Bakker op basis van een paar videobeelden van Hirving Lozano. De PSV-aanvaller deelt af en toe een tikje uit, vooral nadat een tegenstander het op hem heeft gemunt.

Alsof hij de enige voetballer ooit is die dat doet velt Bakker zijn oordeel. “Een overeenkomst met Luis Suárez dringt zich op”, zo gaat hij door, waarna hij gelijk trainer Philip Cocu een gratis tip geeft: “Als ik Phillip Cocu was, zou ik een minder talentvolle verdediger instrueren om Lozano tijdens de trainingen een paar keer helemaal gek te maken. Als hij zich dan weer uit de tent laat lokken, is het makkelijk om een keer in te grijpen.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspelling AZ – PSV

PSV gaat komend weekend op reis naar Alkmaar. Wil je een voorspelling doen? AZ is bij de bookmakers nipt favoriet op 2.60, gelijkspel noteert levert je 3.40 per ingezette euro op en winst van PSV 2.63. Zal Hirving “Chucky” Lozano scoren? Denk je van wel, pak dan de 2.23 op een goal van de Mexicaan.

Eredivisie Nieuws

Back To Top