Ga naar hoofdinhoud
Wedden Vitesse - AZ Eredivisie: beide teams gaan scoren Getty

Zaterdag 26 augustus om 18:30 uur speelt Vitesse thuis tegen AZ. Na twee speelronden in de Eredivisie is Vitesse de trotse koploper met zes punten. AZ staat negende met drie punten.

Vitesse won thuis met 4-1 van NAC en versloeg uit Roda met 1-3. Nu lijkt er een iets grotere test te komen voor de bekerwinnaar van vorig seizoen. AZ Alkmaar draait tenslotte al jarenlang mee in de subtop en eindigde vorig seizoen pal echter Vitesse met maar twee puntjes minder. Eind april troffen ze elkaar in de bekerfinale en toen velde de inmiddels vertrokken spits Ricky van Wolfswinkel het vonnis over AZ.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie Vitesse – AZ

Tim Matavz is de man die dit seizoen voor de treffers moet zorgen. De oud speler van PSV heeft dat dan ook al tweemaal gedaan, terwijl de andere nieuwkomer Luc Castaignos zich vooralsnog tevreden moest stellen met twee keer invallen.

Het is tegenwoordig een komen en gaan bij voetbalclubs, maar ook Vitesse herbergt een paar trouwe lieden die de identiteit bepalen. Verdediger Guram Kashia is alweer sinds 2010 aan de Arnhemmers verbonden en de nu dertigjarige Georgiër heeft het nog altijd naar zijn zin. Volgens hem heeft Vitesse goed ingekocht en zijn alle posities nu dubbel bezet.

Vitesse favoriet winst

Deze clubs hielden elkaar de afgelopen jaren redelijk in evenwicht. Vitesse won de helft van de laatste zes matches, AZ won er twee. Het doelsaldo over die zes duels is 9-7. In de Gelredome deed Vitesse het opvallend genoeg wat zwakker met twee zeges versus drie nederlagen (doelsaldo 8-10).

Vitesse heeft een iets oudere (verwachte) basiself met een leeftijd van gemiddeld 27 jaar, AZ heeft een moyenne van 24,5 jaar. Maar mochten de Alkmaarders iets tekort komen qua ervaring of routine, dan kan dat wellicht worden gecompenseerd doordat er meer lengte in het team zit en er twee keer meer tackles worden uitgedeeld dan Vitesse tot nu toe deed.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Vitesse – AZ

Wedden op de wedstrijd? Vitesse staat voor winst op 2.18, gelijkspel op 3.55 en AZ op 3.10. Die noteringen tonen aan dat de bookies geen vette zege van wie dan ook verwachten en de beste bet lijkt dat beide teams gaan scoren op 1.52.

Back To Top