Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen AZ Alkmaar - FC Utrecht Eredivisie gokken | Getty

Zondag om 14:30 uur speelt Vitesse in het Gelredome tegen AZ. De thuisploeg staat zevende in de Eredivisie en de Noord-Hollandse gasten vijfde. Tussen hen in zitten vijf punten.

Beide ploegen hebben in de vorige zes speelronden elf punten behaald. Vitesse hield aan de laatste zes thuiswedstrijden in de competitie tien punten over, terwijl AZ zijn vorige zes trips besloot met elf punten. Wel zijn er duidelijke verschillen in de onderlinge resultaten van de afgelopen drie jaar. AZ won namelijk vier van de laatste zes confrontaties en Vitesse eentje.

Eredivisie programma: Vitesse – AZ

Ook thuis in Arnhem heeft Vitesse al een tijdje veel moeite met AZ. In het Gelredome ging AZ in de helft van de laatste zes onderlinge matches met de winst aan de haal. De thuisfans konden in die periode maar een keer juichen en het totale doelsaldo van die zes partijen is 7-10. Voor beide clubs wordt het de derde wedstrijd in een week tijd, want midweeks kwamen ze uit in de KNVB Beker.

Alles lijkt mooi in balans bij de ploeg van John van den Brom. Zo is de gevreesde terugval in de productie, na de verkoop van Vincent Janssen, opgevangen door Wout Weghorst. Hij heeft binnen 1.120 minuten speeltijd tien goals gemaakt.

Alireza Jahanbakhsh uitblinker AZ

Maar de echte blikvanger van AZ is toch wel Alireza Jahanbakhsh, de 23-jarige Iraanse middenvelder. Die staat op zes goals en vijf assists, vuurt binnen AZ de meeste schoten op goal per match af en voert ook de meeste dribbels uit.

Bij Vitesse ontbreekt het aan individuele uitblinkers. Oke, Ricky van Wolfswinkel hoeft zich niet te schamen voor zijn negen goals, maar Milot Rashica (20 jaar) staat ondanks zijn zes assists dit seizoen een beetje stil en captain Guram Kashia klaagde in de winterstop over de vele foutjes aan de kant van Vitesse die telkens punten kosten. “Het is moeilijk om lang stabiel te blijven spelen. Je ziet dat alleen AZ 2 à 3 seizoenen stabiel kan zijn”, aldus Kashia.

Voorspellingen Vitesse – AZ

Bookmaker 888Sport geeft Vitesse licht het voordeel met 2.30, gelijkspel noteert 3.35 en winst van AZ 3.05. We schatten AZ toch wat sterker in en de recente resultaten staven die visie, terwijl de Alkmaarders meer spelers hebben met een individuele actie in huis. We tippen minstens 1,5 goals voor AZ @2.33. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top