Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Vitesse - Ajax voorspellingen. Getty

Vitesse – Ajax Eredivisie speelronde 4. Zondag 2 september om 14:30 uur is Vitesse te Arnhem de gastheer van het bezoekende Ajax. De parel van Gelderland heeft vijf punten en is evenals de Amsterdammers nog ongeslagen na drie speelronden. Ajax heeft zeven punten en staat daarmee derde, drie plekken hoger dan Vitesse.

Hoe gaat Ajax het doen nu de spanning van de Champions League kwalificatie achter de rug is? Vitesse is niet bepaald een eenvoudige tegenstander en een verrassing ligt op de loer…

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Houdt Ajax zich staande zondag?

Ajax wist zich afgelopen week te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Klasse gedaan en broodnodig ook gezien de duikvlucht van het Nederlandse voetbal en de investeringen die de Ajaxdirectie (eindelijk) deed in ervaren topspelers (Daley Blind en Dusan Tadic). Maar zullen de inspanningen zich dit weekend wreken in de competitie?

Eredivisie kan als bijzaak worden opgevat

In korte tijd moest Ajax liefst zes Europese duels spelen, uiteraard inclusief drie buitenlandse trips. De ontlading was dinsdagavond groot nadat Kiev definitief was afgeschud (0-0 na de 3-1 thuiszege). Misschien te groot?

Na vier magere en prijsloze jaren wordt de Champions League kwalificatie onthaald als een wapenfeit waarvoor ze het liefst op het Museumplein zouden paraderen. Prima, we zijn ook niet zulke zuurpruimen dat we de Ajacieden en fans hun blijdschap misgunnen, maar het gevaar bestaat dat de Eredivisie nu als bijzaak wordt opgevat.

Oppassen voor Vitesse

En Vitesse is echt geen lekker, makkelijk hapje tussendoor. De Arnhemmers kwamen weliswaar twee speelronden op rij niet tot winst, maar uit tegen Heerenveen en ook uit tegen AZ is dat geen grote schok. De ploeg bevat sluwe, ervaren rotten als Tim Matavz, Roy Beerens en Alexander Buttner plus de van Chelsea gehuurde jongeling Jake Clarke-Salter. De twintigjarige verdediger zorgt voor veel rust achterin.

Rendement Huntelaar en Ziyech

Bij Ajax begint zich toch steeds nadrukkelijker een probleem voorin af te tekenen. Die 0-0 tegen Kiev onderstreepte dat er aan creativiteit en lef geen gebrek is, wel aan een afmaker met een hoog rendement.

Huntelaar mist de snelheid van voorheen en komt daardoor te vaak niet lekker uit om een zuiver schot te lossen. En Hakim Ziyech probeert het vooral van afstand, maar dik de helft van zijn pogingen vliegt alle kanten uit behalve de goede.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Vitesse – Ajax

Ajax won vier van de vorige zes wedstrijden tegen Vitesse en verloor er twee. Het doelsaldo van die reeks is 6-9. In de Gelredome won Vitesse er ook twee van de laatste zes en Ajax drie (saldo 6-11).

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat op 4.80, gelijkspel op 4.00 en winst van Ajax levert je 1.65 x je inleg op. Het is verleidelijk om op een post-Europees dipje bij Ajax te rekenen. De quotering voor ‘Winst Vitesse of gelijk’ is 2.28. Je moet dan inzetten op ‘Double Chance’ weddenschap bij Mr Green. Je hebt twee kansen om de weddenschap te winnen en een goede voorspelling levert je 2.28 per ingezette euro op.

Back To Top