Ga naar hoofdinhoud
Vitesse - FC Utrecht zespuntenwedstrijd in de Eredivisie

Zondag 4 maart om 14:30 uur staat Vitesse in Arnhem tegenover Ajax. Na 25 speelronden staan de Amsterdammers op plek twee, met zeven punten minder dan PSV. Vitesse is de nummer zeven en kan realistisch gezien in de komende negen competitiewedstrijden niet al te veel meer stijgen of dalen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – Ajax Eredivisie

De Parel van Gelderland heeft uit de vorige zes speelronden tien punten gehaald en elf uit de laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie. Kortom, het soort cijfers dat je verwachten mag bij een club op die positie. Fans en tv-analisten zullen vast graag de nadruk leggen op de wisselvalligheid in het spel en de resultaten, maar dat hoort er nu eenmaal bij een middenmoter bij, zeker in een sport met kleine marges.

Al met al doet Vitesse het gewoon naar behoren, veel meer dan dit zit er niet in. Het is veelzeggend dat de beste speler een huurling is, Mason Mount van Chelsea. Grote kans dat hij na de zomer niet terugkeert en het niet lukt om een gelijkwaardige vervanger te regelen, wat het aantrekken van leenspelers toch een tricky zaak maakt. Slechts driemaal faalde Vitesse om een goal te maken, wat na Ajax en PSV op dit gebied de beste score is, en nog maar twee keer werd verloren met twee goals verschil of meer, ook op Ajax en PSV na de beste score. Zo enorm grillig doet Vitesse het dus ook helemaal niet.

Weinig goals

Ajax peurde uit de laatste zes speelronden veertien punten en dat is ook het puntenaantal dat de vorige zes trips opleverden. Al in negentien matches scoorde Ajax driemaal of vaker. Dat zorgt ervoor dat de 0-0 tegen ADO Den Haag van vorig weekend als een enorme mislukking aanvoelt, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal. Aan het aantal gevaarlijke doelpogingen lag het niet.

Tegen Vitesse is er wel in de afgelopen jaren een structureel goalgebrek. Ajax won vier van de laatste zes ontmoetingen en het totale doelsaldo was slechts 4-7. In de Gelredome ging Ajax bij de zes meest recente bezoekjes met de volle buit aan de haal en was het totale saldo 6-11.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Vitesse – Ajax? Ajax is de favoriet op 1.55, gelijkspel levert 3.90 per ingezette euro op en winst van Vitesse 6.10. Ajax zal vast het net wel weer vinden, maar gezien het geringe aantal doelpunten in de recente clashes ziet de bet op onder 3,5 goals in totaal op 1.43 er interessant uit.

Back To Top