Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Fortuna Sittard - AZ Eredivisie: dat wordt winst of gelijkspel in Limburg | Getty

Zondag 26 november om 16:45 uur speelt Vitesse thuis tegen ADO Den Haag. Nu staan de clubs nog respectievelijk zesde en negende in de Eredivisie, maar Vitesse kan na deze speelronde zowel vierde als tiende staan en Den Haag kan tussen plaats vijf en twaalf terecht komen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Vitesse – ADO Den Haag Eredivisie

Het gevolg van een koploper die bijzonder weinig punten morst (PSV met 33 punten uit twaalf duels) is dat de ploegen erachter als een harmonica in elkaar schuiven. Vitesse en ADO proberen in die mêlee boven te komen drijven, maar in de afgelopen weken zakte Vitesse juist een beetje weg. Vitesse haalde uit de zes laatste speelronden maar zes punten, terwijl ADO het keurig deed met tien.

Het probleem zit hem bij de Gelderlanders vooral in de duels voor eigen publiek. De zes recente optredens in Arnhem leidden eveneens tot zes puntjes, terwijl de Gelredome toch de plek is waar het fundament moet worden gelegd voor een fraaie eindklassering. Uit gaat het namelijk gesmeerd met dertien punten uit de laatste zes wedstrijden.

Hoog rendement Vitesse

En dan de onderlinge duels: die zijn gemeten over de zes laatste seizoenen in balans. Beide clubs wonnen er twee en verloren er twee. Het doelsaldo is wel in Arnhems voordeel met 13-6. Thuis won Vitesse eveneens twee van de zes laatste clashes met ADO Den Haag al stond daar maar een nederlaag tegenover (doelsaldo 12-7, mede door de 6-1 klapper in oktober 2014).

Vitesse heeft een opmerkelijk hoog rendement als het gaat om het omzetten van doelpogingen in treffers. Ruim twintig procent van de pogingen leidt tot opgeven armen. En dat terwijl de club qua totale aantal doelpogingen slechts achtste staat. Dan zijn er twee verklaringen mogelijk: of Vitesse voelt goed aan waar en hoe het moet aanvallen en creëert daardoor bovengemiddeld goede kansen. Dan is het logisch dat het rendement hoog ligt. Of de doelpuntenmakers van Vitesse zijn in een roodgloeiende vorm, zodat ze zelfs verdomd lastige kansen toch promoveren tot goal. Maar in beide gevallen lijkt een terugval onvermijdelijk.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Vitesse – ADO

Hoe loopt het treffen tussen de twee oudste selecties van de Eredivisie af? Vitesse, dat donderdag nog in de Europa League tegen Lazio speelde, is thuis erg zwak. Dat maakt  de 4.75 op winst voor ADO aantrekkelijk en de 4.10 op gelijkspel ook. Winst voor Vitesse noteert 1.64. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top