Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Eredivisie vandaag: PEC Zwolle - AZ en NAC - FC Twente Getty

Eredivisie: Vitesse – ADO Den Haag. Zaterdag om 19:45 uur spelen Vitesse en ADO Den Haag tegen elkaar in het Gelredome te Arnhem. Vitesse bekleedt na 29 speelronden plek negen, Den Haag staat elfde in de competitie en heeft zes punten minder (37 om 43).

Vitesse – ADO Den Haag

Beide ploegen zijn de afgelopen weken maar matig op dreef. De Gelderlanders haalden uit de zes vorige competitieduels zeven punten en hielden het doelsaldo in die periode net aan uit het rood.

Ook de Haagse formatie haalde uit zes duels zeven puntjes, maar deed dat met een negatief saldo van min drie.

Bij Vitesse is dit seizoen, evenals vorige jaren, de potentie van de selectie verre van maximaal benut. Toen Peter Bosz nog trainer was, oogstte de trots van Gelderland lof voor het verzorgde positiespel en de aanvallende intenties. Inmiddels is hij vervangen door Rob Maas. Zijn positie binnen de spelersgroep is twijfelachtig en ook een steeds groter deel van de fans pruimen hem niet meer. Zeker niet na de verloren derby van afgelopen weekend, tegen NEC (2-1). De zevende plek is wel erg mager voor een club met het op twee na beste doelsaldo (+21).

ADO kan niet groeien door Hui Wang

Bij ADO Den Haag is eindelijk een deel van het geld binnengekomen, dat door de Chinese eigenaar Hui Wang was toegezegd. Een maand of negen later dan de bedoeling was. De club voorkomt hiermee dat het door de KNVB in een risicocategorie wordt geplaatst. Maar inmiddels is voor de directie duidelijk, dat het verder weinig aan Wang heeft en dat de groeiplannen door de versnipperaar kunnen.

Van de laatste zes onderlinge duels wonnen de clubs er elk twee (doelsaldo 13-6). In de Gelredome zag Vitesse de Haagse voetballers de afgelopen seizoenen graag komen. De geelzwarten wonnen vier van die laatste zes matches en speelden tweemaal gelijk (doelsaldo 14-5). Vorig seizoen werd het een feestje voor de Vitesse-supporters, want de partij eindigde in 6-1.

Vitesse favoriet

Waar het dit seizoen helemaal mis gaat bij Vitesse, is terugkomen van een 1-0 achterstand. Elfmaal keken de spelers tegen die tussenstand aan en uit die situaties zijn maar twee punten gered (gemiddeld 0,18). ADO stond al dertien keer met die score achter en pakte toch nog acht punten (0,62). ADO is daarentegen weer zwak in het vasthouden van een 1-0 voorsprong. Liefst zestien keer lukte het om als eerste te scoren, toch werd uit die situaties maar achter keer gewonnen. Vitesse lukte dat acht van de zestien keer.

Back To Top