Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: El Khayati naar Feyenoord? Twente strikt Japanner | Getty

Eredivisie | Zaterdag 22 september om 20:45 uur speelt in Arnhem Vitesse – ADO Den Haag. Vitesse staat na vijf speelronden op plek zes en heeft acht punten, de gasten staan tiende met zes punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse – ADO Den Haag

Vitesse heeft in de afgelopen weken gedaan wat je zo ongeveer kon verwachten van de Arnhemmers. Verliezen van Ajax, winnen van de zwakke broeders PEC Zwolle en FC Groningen plus gelijkspelen tegen AZ en Heerenveen (beide uit). Eigenlijk is het heel voorspelbaar.

Met acht goals voor blijven de Gelderlanders wel te veel achter bij de top en subtop. Die productiviteit moet omhoog wil Vitesse aanspraak maken op een plek in de top vijf.

Negatieve balans ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft vaker verloren dan gewonnen – een negatieve balans waarmee een club onherroepelijk in de middenmoot of lager belandt. Bij de Hofstedelingen is een lekkende laatste linie het grote probleem. Al zestien keer kon de keeper de bal uit het net vissen en nog geen enkele keer werd de nul gehouden.

Weggespeeld worden door PSV kan gebeuren, maar met 0-7 verliezen, en dan nog thuis ook, is onverteerbaar en wijst op een gebrek aan strijdlust. Het is dat Abdenasser El Khayati voorin rondloopt, anders was ADO inmiddels nog wat treetjes verder afgedaald op de ranglijst.

Voorspellingen Vitesse – ADO Den Haag

Vitesse heeft vier van de zes laatste ontmoetingen gewonnen en het doelsaldo van die reeks is 12-6. In de Gelredome won Vitesse de helft van de laatste zes confrontaties en verloor het er eentje (13-6). In vier van die zes wedstrijden kwamen beide teams tot scoren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Gebrek aan creativiteit?

Samenhangend met de nog magere productiviteit komt Vitesse tot maar 5.4 schoten op goal per wedstrijd. De dik 15 doelpogingen per duel (dus inclusief geblokte schoten, over en naast) zijn wel in orde, wat er op wijst dat het te weinig lukt om vanaf een gevaarlijke positie te schieten.

Dat kan veroorzaakt worden door een gebrek aan creativiteit – slechts 7,6 dribbels per 90 minuten wijst daar wel op, want dat is op dat gebied slechts de twaalfde score van de Eredivisie. En Vitesse staat derde in het klassement wat betreft lange ballen geven: dat zijn voorzetten die vergeleken met het kortere werk nauwkeurigheid missen.

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat op 1.52 voor de winst, gelijkspel op 4.50 en winst van de gasten ADO Den Haag levert je 5.50 x je inleg op. We tippen dat beide teams scoren met de quotering van 1.62 en de 1.49 op minder dan drie goals voor Vitesse.

Back To Top