Ga naar hoofdinhoud
Ontslag Gertjan Verbeek FC Twente en blijft Younes bij Ajax? Getty

FC Twente heeft Gertjan Verbeek op straat gezet en bij Ajax is Amin Younes op een zijspoor gezet. Veel medelijden hoeven we met deze twee niet te hebben, want ze hebben hun demoties toch echt aan zichzelf te danken.

Gertjan Verbeek slechtste trainer Twente ooit

FC Twente trainer Gertjan Verbeek ontslagen | Voorspellen uitslagen Eredivisie GettyVerbeek werd eind oktober vorig jaar aangesteld als trainer van FC Twente, dat op dat moment er al zwak voor stond in de Eredivisie. Tijd zat om het tij te keren, zou je denken, met een selectie die toch met gemak de middenmoot van de competitie aankan. Het liep een beetje anders. Sindsdien boekten de Tukkers maar één zege, tegen NAC, en werd er gemiddeld 0,56 punt per speelronde gepakt. Daarmee is hij de slechtst presterende Twente-trainer ooit. Met nog zes speelronden te gaan voelde de clubdirectie dat een drastische ingreep nodig is om te proberen uit de degradatiezone te komen.

Diverse verbale slippertjes

Onderweg maakte Gertjan Verbeek diverse verbale slippertjes. Zo zei hij dat het soms zo slecht nog niet is als een club van de Eredivisie naar de Jupiler League degradeert, dat er te veel (73) contractspelers met te weinig kwaliteit zijn en dat hij niet begrijpt waarom de fans het niet meer konden pruimen dat hij in elke talkshow opdook terwijl Twente op de afgrond wankelt. Het beeld dat al Verbeek van bestond werd telkens bevestigd: een pedante blaaskaak, een betweter die zijn grote mond niet waarmaakt met prestaties. Dat zijn dan zogenaamd de types die het voetbal kleur geven, maar het gaat in zware tijden dubbel zo hard tegen je werken.

De man in kwestie vat het ontslag wel manmoedig en sportief op, deels ook omdat hij het toch al aan zag komen. “Ik zal het vervolg van de competitie nu op tv volgen. Ik hoop dat ze erin blijven”, zo neemt hij afscheid.

Amin Younes de luwte in

Amin Younes hoopte zich via Ajax in de Duitse selectie voor het WK 2018 te spelen. Al diverse keren werd hij opgeroepen door Joachim Low. Na de afgeketste transfer naar Napoli leek er een kinkje in de kabel te zijn tussen hem en Ajax, maar geleidelijk kreeg hij weer speeltijd. Tot hij twee weken terug weigerde kort in te vallen tegen Heerenveen. En nu is hij teruggezet naar Jong Ajax, met weinig uitzicht op een terugkeer in de hoofdmacht. Het WK voetbal lijkt nu ook ver weg voor hem, want Low heeft genoeg mannen tot zijn beschikking die op een wat ander niveau acteren dan de Jupiler League.

Maar waarom toch die werkweigering en waarom is in de tussenliggende twee weken de lucht niet geklaard? En hoe zit het nou met die schimmige transfer, want Napoli beweert dat Younes vastligt voor komend seizoen, terwijl de Duitser ontkent. Wordt dus vervolgd, al duikt Younes de komende tijd vermoedelijk welbewust de luwte in.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie voorspellen? FC Twente kan komend weekend thuis tegen VVV proberen puntjes te pakken. Verwacht je dat de Tukkers minstens een punt pakken (dus gelijk spelen of winnen), pak dan de notering 1.60.

Back To Top