Ga naar hoofdinhoud
Gertjan Verbeek nieuwe trainer FC Twente programma voorspellingen bookmakers Getty

Vacaturenieuws: FC Twente zoekt trainer. Betaald voetbal organisatie uit Enschede zoekt een trainer. Het betreft een fulltime functie. We verlangen van de kandidaat een olifantenhuid, een toverstaf en geduld, want onze huidige selectie kan er niet zoveel van. Omgekeerd hebben wij totaal geen geduld. Verlaten we niet instant de degradatiezone, pak dan je boeltje maar in.

FC Twente heeft woensdag trainer René Hake op een zijspoor gezet. De nummer vijftien van de ranglijst deed dat nog best netjes, want Hake is niet op straat gezet. Hij blijft verbonden aan de club, al is nog niet naar buiten gebracht in welke functie. Het besluit is kennelijk zo halsoverkop genomen dat er eerst een of ander troostbaantje gecreëerd moet worden. Misschien is er nog wat te doen in de bedrijfskantine.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

René Hake ontslagen bij FC Twente

De komende tijd is assistent-trainer Marino Pusic de man die in de dug-out gaat zitten om wat gebaren te maken en instructies te schreeuwen. Sinds eind augustus 2015 was Hake de hoofdtrainer, als opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. Technisch directeur Jan van Halst geeft Hake op de website nog een trapje na: “Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging.”

Zes punten uit acht speelronden is inderdaad geen florissant totaal. Qua schoten op goal per match is FC Twente een middenmoter en wat aantal schoten op goal tegen betreft staat de club zelfs vierde. Een zwak punt is dat relatief snel voor de lange bal wordt gekozen. In de lijst met aantal korte passes per duel staat Twente onderaan. Met wat kleine aanpassingen kunnen de Tukkers rap naar de middenmoot spurten en dan krijgt de nieuwe man ineens alle lof.

Gertjan Verbeek nieuwe trainer Twente

Gertjan Verbeek wil die nieuwe man best worden. Hij zit na diverse Duitse avonturen zonder werk. “Er zal eerst een gesprek moeten komen, maar ik sta er open voor”, zo solliciteerde hij gisteren alvast. Inmiddels heeft dat eerste gesprek woensdagavond plaatsgevonden…

Kort na het ontslag van René Hake kreeg de oud-trainer van onder meer AZ een telefoontje van Twente. Of Verbeek geïnteresseerd was in de ontstane functie. “En dat ben ik. We hebben een oriënterend gesprek gehad.” Een prima gesprek, aldus de trainer die afgelopen zomer bij het Duitse VfL Bochum werd ontslagen.

Het eerste gesprek ging met name over de werkomstandigheden. “Twente is natuurlijk een club die heel wat te verduren heeft gehad de laatste jaren”, zo zei de beoogde opvolger.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eerste Klassieker Marcel Keizer

Ajax-trainer Marcel Keizer beleeft komend weekend zijn eerste Klassieker vanaf de zijlijn. De klassiekerkoorts laat hem ook niet onberoerd: “De prestige tussen beide clubs doet wat met je.” Als Ajacied maakte hij het pikante duel eenmaal mee, in april 1988, toen hij als middenvelder door vele blessures linksback werd opgesteld. Ajax won met 3-1.

Wedden op eredivisie wedstrijden? Twente ontvangt komend weekend Roda JC. Winst van Twente noteert @1.60, gelijkspel 4.00 en winst van Roda @5.30. Verwacht je een herboren Twente dat in de rust al voor staat, pak dan de notering @2.08.

Back To Top