Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie klassieker Ajax - Feyenoord voorspellen

Eredivisie. Allerlei kleine irritaties steken bij Feyenoord de kop op. Komend weekend speelt de landskampioen, die vrijwel zeker zijn titel op moet geven, tegen koploper PSV. Het lot van trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt aan die match verbonden te zijn.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Bonje Sven van Beek en Steven Berghuis

Woensdag verschenen beelden online van Sven van Beek en Steven Berghuis die het tijdens de training met elkaar aan de stok kregen. Je zou denken dat de twee voor rivaliserende clubs uitkomen en niet in hetzelfde team zitten. Eerst maakt Van Beek een tackle richting de aanvaller. Die is daar overduidelijk niet van gediend, krabbelt snel overeind en rent direct op Van Beek af om de verdediger een trap te verkopen. Vervolgens dreigt een handgemeen te ontstaan, maar de andere Feyenoorders komen tussenbeide.

Zoiets was natuurlijk niet gebeurd als Feyenoord aan kop stond en een lekkere Europese campagne achter de rug had. Maar de realiteit is anders, en grimmiger. Zelden presteerde een Eredivisie kampioen het seizoen erop zo zwak, terwijl de Champions League ook diepe wonden sloeg.

Verboden spandoeken

En dan is er nog onrust over welke spandoeken wel en niet welkom zijn. Twee weken geleden werd in de match tegen FC Groningen een banier in De Kuip opgehangen met de tekst “We zullen ze laten beven”. Dat is een regel uit het supporterslied “Wat gaan we doen vandaag”, maar het is uiteraard ook een verwijzing naar de aardbevingen in Groningen. De negatieve reacties daarop spoort de club misschien aan om wat scherper op de teksten te letten. Hoe dan ook, vorige week werd tijdens de match tegen Heracles een doek met de tekst ‘Stop Feyenoord City’ verwijderd. Daarmee wilde de supporter laten blijken dat hij tegenstander is van de plannen om een nieuw stadion te bouwen.

De reden dat het werd weggehaald? “Gisteren liet de club op Twitter weten dat een spandoek alleen mag als het positief is”, zo laat de betreffende fan weten. En een woordvoerder van de club verduidelijkt: “Een spandoek is toegestaan als het vóór iets pleit, ter ondersteuning. Niet als je ergens tegen bent.” De fan moet dan dus maar opschrijven: “Ik ben voor annuleren van Feyenoord City”.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Feyenoord – PSV voorspelling doen? Feyenoord staat voor winst op 2.23, gelijkspel op 3.50 en winst van PSV levert je 3.05 per ingezette euro op. Gezien het opgefokte sfeertje bij de thuisploeg tippen we dat er een rode kaart gaat vallen op 5.00.

Back To Top