Ga naar hoofdinhoud
Roda JC - ADO Den Haag Eredivisie nacompetitie voorspellingen bookmakers Getty

Eredivisie doordeweeks. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt de 22e speelronde van de Eredivisie gehouden, waarbij met zes duels de nadruk op woensdag ligt. PSV speelt vanavond om 18:30 uur tegen Excelsior en Ajax komt om 20:45 uur op bezoek bij Roda JC.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – Excelsior Eredivisie speelronde 22

De koploper gaat tegen middenmoter Excelsior proberen om zijn perfecte thuisreeks te verlengen. De Brabanders wonnen de tien eerdere thuiswedstrijden dit seizoen. Gevoegd bij de elf thuiszeges op rij vorig seizoen komt dat dus neer op al 21 gewonnen competitiewedstrijden op rij in het Philips Stadion. En ook tegen Excelsior gaat het al tijdenlang gesmeerd, met twaalf zeges in de laatste dertien confrontaties (in alle competities) met de Rotterdammers.

Ook is deze wedstrijd een garantie voor goals, want in elf van de dertien laatste ontmoetingen werd er minstens driemaal gescoord. En die treffers komen dan dus vooral voor rekening van PSV, dat in negentien van de laatste twintig thuiswedstrijden tegen Excelsior minstens eenmaal scoorde. We moeten terug naar 1984 voor de laatste keer dat het niet lukte. En Excelsior deed het met zes punten uit de vorige zes uitwedstrijden niet overdreven slecht, maar het liep in die periode wel veertien tegengoals op en dat is de op een na slechtste score.

Roda JC – Ajax

Van de clubs in het rechterrijtje is Roda JC als enige dit kalenderjaar, 2018 dus, nog ongeslagen. Opvallend voor een staartclub, zeker aangezien er ook nog uit een puntje werd gehaald tegen AZ. Een zege op Ajax is wellicht wat te veel gevraagd, want dat is alle zeventien vorige ontmoetingen niet gelukt. Sinds precies tien jaar terug, februari 2008, wachten de Limburgers op een nieuwe zege op de Amsterdammers. Ajax nam bij vijf van de laatste zes bezoekjes drie punten mee in de bus, eenmaal werd het gelijk (totale doelsaldo 6-16).

Daarnaast heeft Ajax in de vorige negen clashes met Roda, in alle competities (dus ook de beker) minstens twee treffers gemaakt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? PSV staat op 1.12, gelijkspel op 8.50 en Excelsior op 19.00. PSV zal wel een paar goals maken, maar bij twee of drie is er geen reden om door te blijven jagen op meer, want in het weekend is er weer een speelronde. We tippen daarom minder dan vier goals voor PSV op 1.49. Bij Roda tegen Ajax tippen we dat niet beide teams gaan scoren op 1.75.

Eredivisie Nieuws

Back To Top