Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht – Heracles Almelo Eredivisie voorspellingen winterstop Getty

Overwinteren boven Feyenoord, het kan FC Utrecht zomaar lukken. In de Eredivisie gaat het ze voor de wind de laatste tijd. Heracles Almelo is de volgende opponent.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – Heracles Almelo

Erik ten Hag heeft het goed voor elkaar. De trainer van FC Utrecht heeft zijn ploeg naar een huidige vijfde plaats gebracht, één puntje boven regerend landskampioen Feyenoord. De vierde plek van PEC Zwolle is met drie punten verschil ook binnen handbereik. Nog twee wedstrijden resteren FC Utrecht tot de winterstop: eerst thuis tegen Heracles Almelo en daarna uit tegen NAC Breda. Dus als nummer vier of vijf de winterstop ingaan is zeer goed mogelijk.

Die huidige vijfde plek heeft FC Utrecht vooral de laatste weken voor elkaar gebokst. Na twee slechte maanden begon het balletje in november goed te rollen. Beginnend met een 2-1 zege tegen Ajax pakte FC Utrecht liefst 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden. Na de winterstop krijgt de ploeg het zwaar met thuiswedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Ajax in tien dagen tijd, maar dat is voor later zorg. Eerst komt Heracles Almelo op bezoek.

Heracles erg zwak buiten eigen kunstgras

Een van de zeven clubs uit de Eredivisie die op kunstgras speelt, is Heracles Almelo. Dat de club zich erop thuis voelt, is wel duidelijk uit de cijfers: liefst 20 van de 21 punten behaalde de ploeg van John Stegeman in eigen huis. Buiten Almelo is het kommer en kwel: een gelijkspel bij Heerenveen en verder zes nederlagen.

Daar komt ook nog eens bij dat Heracles wel een erg grote ziekenboeg heeft, waarvan een aantal gevallen te wijten waren aan het kunstgras. Zo moest de ploeg eerder dit seizoen ook al eens topspeler Brandley Kuwas missen door een blessure opgelopen op het eigen veld.

Erik ten Hag eist focus bij FC Utrecht

John Stegeman heeft bij Heracles Almelo beperkte kwaliteit in de selectie. Bij FC Utrecht is dat met spelers als Zakaria Labyad, Yassine Ayoub en groeibrilant Gyrano Kerk wel anders. Daarom vond trainer Erik ten Hag de benauwde 0-1 zege op VVV-Venlo woensdag teleurstellend en eist hij meer van zijn spelers tegen zulke tegenstanders.

“Vooraf heb ik een aantal dingen gezegd. Het ging over hoog in de concentratie spelen en over weerbaarheid. In die fase was het allesbehalve dat. Ik ben echt boos geworden in de rust, want dit is ons al vaker overkomen. We moeten hier veel handiger in worden. Je moet tegen zo’n ploeg veel meer het vermogen hebben om na zo’n 0-1 onder de druk uit te voetballen en in de tweede helft de counters af te maken. Nu blijft het tot het einde moeilijk. Dan kan de bal verkeerd vallen.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen FC Utrecht – Heracles Almelo

Bookmaker Mr Green kent de prestaties van beide clubs natuurlijk ook en geeft daarom FC Utrecht odds van 1.43 op winst en Heracles 6.75. De verdediging van FC Utrecht is vaker kwetsbaar gebleken dit seizoen, dus de odds van 1.67 op ‘both teams to score’ valt zeker te overwegen. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top