Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen FC Utrecht - Heracles Almelo: goals voor beide maar Utrecht wint | Getty

Zondag 9 december om 12:15 uur speelt FC Utrecht thuis tegen Heracles Almelo. De teams staan er na veertien speelronden prima voor. Utrecht is de nummer vijf met 22 punten en Heracles staat een trede hoger met 23 punten.

Wel laat Heracles de afgelopen weken aardig wat punten liggen. Utrecht haalde uit de vorige zes speelronden 13 punten en de Tukkers slechts zeven.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Utrecht – Heracles Almelo

Van de achttien clubs in de Eredivisie boekt Heracles nu relatief de slechtste resultaten. Daarmee bedoelen we dat Heracles plots schrikbarend minder punten per speelronde ophaalt dan de club eerst deed. Gemiddeld behaalt Heracles Almelo 1,64 punten per eredivisiewedstrijd. In de afgelopen acht speelronden was dat slechts 1,25. Dat is een daling van 0,39 punt: de hoogste daling in die periode.

FC Utrecht heeft juist van alle ploegen het gaspedaal het stevigst ingedrukt. De Domstedelingen pakken in de laatste acht speelronden gemiddeld 0,56 punt per match meer.

Van Seumeren boos op Heracles

Ook in de bestuurskamers is er wat frictie tussen Utrecht en Heracles. Zo heeft Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht, zijn boosheid geuit jegens Heracles vanwege het blokkeren van het verbieden van kunstgras. Vorige maand hebben de voetbalclubs gestemd over enkele plannen om de Nederlandse competitie anders op te zetten. Heracles lag als enige dwars bij de stemming over het verbieden van plastic sprietjes. “Of ik boos ben? Ja, dat vind ik waardeloos”, zo zei hij weinig diplomatiek.

Statistieken onderling

Van de afgelopen zes onderlinge duels eindigden er drie onbeslist en won Heracles er twee. Thuis won FC Utrecht wel drie van de vorige zes bezoekjes van de mannen uit Almelo. Het doelsaldo over die matches is close: 11-10.

Daarnaast heeft Utrecht slechts twee van de vorige 23 thuiswedstrijden in de Eredivisie verloren. En bij Heracles zijn er in elf van de vorige dertien speelronden minstens drie goals gevallen. Dat zijn beide stevige trends. Sterker nog: dit seizoen zijn er in matches van Heracles nog nooit in totaal minder dan twee goals gevallen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen FC Utrecht – Heracles Almelo

Wedden op Eredivisie? FC Utrecht staat voor winst bij bookmaker Mr Green op een quotering van 1.60, gelijkspel levert 4.00 x je inleg op en inzetten op winst Heracles 5.30 x. Minstens vier goals staat op 2.20 en ook interessant is de combinatie van een zege van FC Utrecht en dat beide teams scoren op 2.70.

Eredivisie Nieuws

Back To Top