Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Transfers: Feyenoorder weg en Justin Kluivert definitief naar Roma Getty

Zondag 8 april om 12:30 uur speelt FC Utrecht thuis tegen ADO Den Haag. Na 29 speelronden staat de thuisploeg in de Eredivisie op plek vijf met 48 punten en de Haagse club negende met 39 punten. Plek vier is nog mogelijk voor de Domstedelingen, terwijl ADO droomt van deelname aan de play-offs voor de Europa League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Utrecht – ADO Den Haag Eredivisie

Utrecht is ondanks de krachtinspanningen van de afgelopen maanden nog niet uitgeblust. In de laatste acht competitiewedstrijden werd gemiddeld gezien 0,34 punt meer per match gegrepen ten opzichte van het totale gemiddelde. Ook achter ADO Den Haag staat een plusje, zij het een bescheiden +0,04 punt per wedstrijd.

De helft van de vorige zes onderlinge ontmoetingen leidde tot een gelijkspel terwijl Utrecht twee van die potjes won. Het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 9-6 in het voordeel van FC Utrecht. In de Galgenwaard bleef Utrecht bij de zes laatste bezoekjes van ADO ongeslagen en won het tweemaal (doelsaldo 8-4).

In vijf van die zes duels scoorde Utrecht minstens tegen de Haagse spelers, en ook momenteel vloeien de goals rijkelijk in eigen huis, want in zes van de zeven recentste thuiswedstrijden maakte de ploeg minstens twee goals.

Utrecht thuis sterk in eerste helft

Van de acht thuiswedstrijden die Utrecht tot nu toe won, wist het vijfmaal de marge op te voeren tot twee of meer goals. ADO heeft vijf uitwedstrijden gewonnen en dat gebeurde vier keer met de minimale marge van een goal en maar eenmaal met twee goals verschil.

Daar staat tegenover dat ADO zes keer uit verloor en vijfmaal was dat met een marge van minstens twee doelpunten. Dat wijst op een zekere fragiliteit van ADO in uitduels, terwijl Utrecht relatief sterk is in thuiswedstrijden en al vaak in de eerste helft het verschil maakt. Tellen we alle goals in de thuiswedstrijden van de eredivisieclubs op, dan heeft Utrecht op PSV na het beste doelsaldo in de openingshelft.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspelligen Utrecht – ADO

Het is lastig in te schatten voor welke club er meer op het spel staat. Utrecht kan de vierde plek van vorig jaar nog evenaren, terwijl ADO zal beseffen dat het erg lastig is om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

Maar het thuisvoordeel en ADO’s problemen uit zijn leidend in de bet tip, die luidt dat FC Utrecht gaat winnen zonder tegengoals te krijgen. Thuiswinst met nul tegengoals (‘home team to win to nil’) noteert 2.88. FC Utrecht staat voor de zege op 1.55, gelijkspel op 4.10 en winst van ADO Den Haag levert je 5.75 per ingezette euro op.

Back To Top