Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen Eredivisie speelronde 5: Feyenoord, PSV en Ajax winnen VI Images

Uitslagen Eredivisie – voetbal. De grote drie van het Nederlandse voetbal beginnen zich in de Eredivisie af te zonderen. Feyenoord staat na de 3-1 winst op ADO Den Haag op vijftien uit vijftien, PSV (0-4 tegen NEC) heeft dertien punten en Ajax (1-0 tegen Vitesse) tien.

NEC – PSV 0-4

PSV had na tien minuten eigenlijk de buit al binnen, want na goals van Bart Ramselaar en Gaston Pereiro was het voor NEC wel duidelijk dat de punten niet in Nijmegen zouden blijven. Joshua Brenet en Luuk de Jong zetten binnen 24 minuten de definitieve score al op de borden, daarna speelde PSV het duel zonder al te veel ambitie uit.

Daardoor kreeg NEC nog de vrijheid om een paar aanvallen te ondernemen en zowaar ook vier doelpogingen af te vuren. Jeroen Zoet was echter paraat, wat zijn kersverse status als eerste doelman van Oranje geen kwaad zal doen.
“In de tweede helft hebben we op één momentje na de controle gehad en hebben we geen rare dingen gedaan. Zo zie ik het graag”, zei Philip Cocu.

Met het oog op de confrontatie met Atletico Madrid, morgen in de Champions League, is het nuttig dat PSV dik een uur energie kon besparen.

Feyenoord – ADO 3-1

Ondanks dat het in de 86e minuut nog 2-1 stond, was dit geen nerveuze overwinning voor Feyenoord. Dirk Kuyt en Nicolai Jorgensen plaatsten de Rotterdammers in de eerste helft in een zetel. Karim El Ahmadi maakte in de 93e minuut aan eventuele twijfels een einde. De verhoudingen qua schoten op goal ondersteunt de uitslag: 12-3.

Ajax – Vitesse 1-0

Ajax profileert zichzelf graag als aanvalslustige en productieve club. Maar van de grote drie hebben de Amsterdammers veruit het zwakste doelsaldo en ook het laagste aantal doelpunten voor (tien). De magere zege op Vitesse toonde het manco van Ajax weer eens aan: veel balbezit, veel passes, ook wel veel doelpogingen (22), maar gewoonweg te weinig echt gevaarlijke schoten (zes waren on target). En verdediger Viergever moest voor de verlossende treffer komen, na een vrije trap van Hakim Ziyech. Hij debuteerde in het shirt van Ajax.

Uitslagen Eredivisie

stand Eredivisie
Feyenoord – ADO Den Haag 3-1 (2-0)
FC Groningen – Sparta 1-1 (1-1)
Go Ahead Eagles – Roda JC 2-0 (1-0)
Ajax – Vitesse 1-0 (0-0)
AZ – Willem II 2-0 (1-0)
PEC Zwolle – FC Utrecht 1-1 (1-0)
NEC – PSV 10 0-4 (0-4)
Excelsior – Heracles Almelo 3-1 (3-0)
Heerenveen – FC Twente 3-1 (1-0)

Back To Top