Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen voetbal speelronde 23: winst Ajax en PSV Getty

Eredivisie uitslagen – voetbal. De 23e speelronde van de Eredivisie heeft aan de top geen veranderingen opgeleverd. PSV won met 0-3 van NEC en Ajax versloeg Groningen met 1-2, waardoor het onderlinge verschil één punt blijft. Maar achter de grote twee is de strijd om plek drie in volle hevigheid ontbrand. Feyenoord verloor voor de zevende keer op rij.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-1

Vorige week was Feyenoord plek drie al kwijtgeraakt aan Heracles en door een nieuwe opdoffer, ditmaal een 3-1 nederlaag tegen PEC Zwolle, zakken de Rotterdammers zelfs naar plek zes. De teller qua verliespartijen op rij staat nu op zeven.

Lars Veldwijk zette de Zwollenaren binnen vijftig minuten op 2-0, waarna Sven van Beek hoop gaf aan het meegereisde legioen. Diep in blessuretijd drukte Kingsley Ehizibue die de kop in met de 3-1. Onverdiend was de winst zeker niet, want PEC Zwolle genereerde meer schoten en doelpogingen dan de gasten. Queensy Menig van PEC maakte in zijn eentje de helft zoveel dribbels (vijf) als heel Feyenoord bij elkaar.

Verliezende trainer Giovanni van Bronckhorst moest wederom verklaren dat hij nog wel lichtpuntjes ziet, hoop heeft, aan een ommekeer werkt en aan het zelfvertrouwen zal schaven. Maar de aanhang van de Stadionclub zal zich nu aanzienlijk harder laten horen dan tot nu toe is gebeurd. De ploeg dreigt immers zelfs uit de subtop weg te vallen.

Programma Feyenoord

FC Groningen – Ajax 1-2

Zonder de grieperige trainer Frank de Boer boekte Ajax een vrij comfortabele 1-2 overwinning in de Euroborg op FC Groningen. Anwar El Ghazi en de weer eens in de basis gestarte Lasse Schöne maakten na rust de openingsgoals, waarna oud-Ajacied Danny Hoesen iets te laat kwam met zijn aansluitingstreffer (92e minuut).

De speelwijze van Ajax was opvallend, want het leeuwendeel van het balbezit werd aan de thuisploeg gelaten. In lijn daarmee verstuurden de Ajacieden veel minder passes (545 versus 376) en trokken de Amsterdammers zich ver terug op de eigen helft. Daarnaast liep Mike van de Hoorn in de 70e minuut een rode kaart op. Al met al was het een merkwaardige middag, al wist Ajax na de rust wel wat meer druk te zetten. Middenvelder Davy Klaassen kon er wel om lachen: “Het Hennie Spijkerman-effect, duidelijk”, zei hij over de waarnemende trainer.

Programma Ajax

NEC- PSV 0-3

Luuk de Jong, Jurgen Locadia en Marco van Ginkel velden het oordeel over NEC, dat zestien keer op goal probeerde te schieten en daar slechts viermaal in slaagde. Bij PSV was het vizier scherper afgesteld met dertien schoten waarvan acht on target.

Tussen nummer drie (Heracles) en negen (FC Groningen) zitten slechts vier punten verschil. Verliest Feyenoord volgend weekend weer, thuis tegen Roda JC, dan kan die club wegzakken naar plek negen.

Programma PSV

Uitslagen Eredivisie – speelronde 23

SC Cambuur – FC Utrecht 0-2
Heracles Almelo – AZ 3-6
Roda JC Kerkrade – FC Twente 0-1
Willem II – De Graafschap 0-0
Vitesse – Heerenveen 3-0
FC Groningen – Ajax 1-2
Excelsior – ADO Den Haag 2-4
PEC Zwolle – Feyenoord 3-1
NEC – PSV 0-3

Stand Eredivisie seizoen 2015 – 2016

1. PSV 56
2. Ajax 55
3. Heracles Almelo 38
4. AZ 37
5. Vitesse 36
6. Feyenoord 36
7. FC Utrecht 35
8. NEC 35
9. FC Groningen 34
10. PEC Zwolle 32
11. ADO Den Haag 30
12. sc Heerenveen 29
13. FC Twente25
14. Roda JC 24
15. Willem II 22
16. Excelsior 19
17. De Graafschap 13
18. SC Cambuur 13

Back To Top