Ga naar hoofdinhoud
Ajax verbetert clubrecord aantal goals na 10 speelronden Eredivisie

Met nog acht speelronden te gaan ziet het er zonnig uit voor PSV. De koploper pakte tegen FC Utrecht drie punten (3-0) en liep wederom uit op achtervolger Ajax, dat struikelde over Vitesse (3-2). Daardoor staan de Brabanders tien punten voor op de Amsterdammers, die zich nu moeten richten op het tegenhouden van nummer drie AZ, dat maar twee punten minder telt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV – FC Utrecht 3-0

Door een eigen goal van Ramon Leeuwin had PSV al na een kwartier een voorsprong te pakken, na een vermakelijke openingsfase waarin het spel op en neer golfte. Daarna had PSV zijn handen behoorlijk vol aan de gasten, die brutaal aandrongen en uiteindelijk ook meer balbezit hadden (56 procent) en het positiespel beter op orde hadden. Maar de gastheren hebben voorin meer kwaliteit rondlopen en dat uitte zich in de goals van Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Beide treffers mochten er zijn. De Jong maakte een omhaal en Bergwijn trok een felle sprint, waarna hij de complete achterhoede van FC Utrecht dol tikte.

“De kwaliteit van PSV is dat het die paar kansen die het krijgt ook meteen benut”, zo zag Utrecht-trainer Jean Paul de Jong het. “Dat was het verschil.”

Vitesse – Ajax 3-2

Bij Ajax wordt daarmee de afgelopen weken juist niet het verschil mee gemaakt. Kansen en schoten zat, maar het overwicht werd niet in cijfers uitgedrukt tegen PEC (slechts 0-1 winst) en ADO (0-0). En tegen Vitesse was er simpelweg geen overwicht maar een gelijkwaardige strijd waarin Ajax wel twintig schoten produceerde, maar waarvan er slechts zes zuiver on target waren. De moeizame periode heeft wellicht zijn weerslag op het zelfvertrouwen van de spelers, die dan maar vanuit zwakkere posities gaan schieten.

Bij Vitesse werd wel vaak het juiste moment en de juiste plek gekozen (en bereikt) om af te drukken. Van de tien schoten waren er zeven doelgericht en dat leidde dus zelfs tot drie goals, mede ook door een mindere dag van verdediger Maximilian Wöber (die er na een uur uit moest) en keeper Onana.

Sinds bij Ajax Erik ten Hag aantrad als trainer is de marge op PSV verruimd van vijf tot tien punten. Over de titel wil hij begrijpelijk nu niet meer praten. “Wij hebben betere spelers en een beter team. Maar Vitesse wilde het gewoon meer”, mopperde hij.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Eredivisie uitslagen

PEC Zwolle – VVV-Venlo 1-1 (0-0)
Sparta – ADO Den Haag 2-1 (0-1)
Vitesse – Ajax 3-2 (1-0)
FC Twente – FC Groningen 1-1 (0-0)
Excelsior – AZ 1-2 (0-2)
PSV – FC Utrecht 3-0 (2-0)
NAC – Feyenoord 2-1 (1-1)
sc Heerenveen – Willem II 2-0 (1-0)
Roda JC – Heracles Almelo 0-3 (0-2)

Eredivisie Nieuws

Back To Top