Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen Eredivisie: Feyenoord, PSV en Ajax Getty

Uitslagen Eredivisie – speelronde 9. De Grote Drie is in de Eredivisie nog steeds de Grote Drie, maar Feyenoord en Ajax weken zich wat los van PSV. Feyenoord behield uit tegen NEC zijn perfecte score (1-2), Ajax won van ADO Den Haag (0-2) maar PSV liet punten liggen tegen Heracles (1-1).

Uitslag PSV – Heracles 1-1

Op zaterdagavond struikelde PSV nota bene in het eigen Philips Stadion over Heracles, dat ook na dit onverwachte puntje slechts dertiende staat. De koploper is al wekenlang slordig in het benutten van kansen en dat was ook nu weer het euvel. Want doelrijpe momenten waren er genoeg. Om precies te zijn negen, waarvan Luuk de Jong en Steven Bergwijn er elk drie voor hun rekening namen. Maar doelman Bram Castro liet zich alleen vlak voor rust passeren door Gaston Pereiro en was de man of the match.

Met de zware match in de Champions League tegen Bayern München voor de deur, is dit voor trainer Phillip Cocu niet de ideale wedstrijden geworden om de moraal op te krikken. “Een repeterend verhaal”, noemde Cocu het. “We speelden vanavond tegen onszelf en kwamen weer moeilijk tot scoren.”

NEC – Feyenoord 1-2

Tot de 79e minuut stond koploper Feyenoord met 1-0 achter door een treffer van Mohamed Rayhi. Erger nog was dat de Rotterdammers dat ook verdienden. De verwachte stormloop was namelijk geheel niet vertoond. Tot plots de versnelling werd gevonden, Feyenoord de wedstrijd totaal kantelde, plots kans na kans schiep en daarvoor ook werd beloond met goals van Nicolai Jorgens en (in de 91e minuut) invaller Michiel Kramer.

Trainer Gio van Bronckhorst kreeg precies wat hij beoogde door Kramer in te zetten. “Ik hoopte dat we met Jorgensen en Kramer twee grote jongens voorin hadden staan, en dan met Kuyt daar weer achter iets konden creëren.”

ADO Den Haag – Ajax 0-2

De Ajax-machine is op volle toeren gekomen. Na een perfecte september, waarin alle duels werden gewonnen (ook Europees en in de beker) kachelen de Ajacieden in oktober lekker door. ADO werd verschalkt door doelpunten van Davy Klaassen en Bertrand Traore. Coach Peter Bosz deelde nog een sneer uit aan ADO: “Soms leek het wel of we de derde wedstrijd van de voorbereiding speelden”.

Uitslagen Eredivisie

stand na speelronde 9

FC Twente – PEC Zwolle 2-2 (1-1)
Excelsior – Roda JC Kerkrade 0-1 (0-0)
NEC – Feyenoord 1-2 (1-0)
ADO Den Haag – Ajax 0-2 (0-1)
FC Utrecht – Go Ahead Eagles 3-0 (1-0)
Sparta Rotterdam – Willem II 2-2 (0-1)
PSV – Heracles Almelo 1-1 (1-1)
AZ – Vitesse 2-2 (0-1)
FC Groningen – Heerenveen 0-3 (0-1)

Back To Top