Ga naar hoofdinhoud
AZ - PSV 11 september: dit keer punten mee naar Eindhoven?

Uitslagen voetbal. De dertiende speelronde van de Eredivisie bracht weinig veranderingen teweeg in de top van de ranglijst. Alle clubs die nu in de top vijf staan wonnen hun wedstrijd. PSV versloeg sc Heerenveen met 3-0. Ajax was met dezelfde cijfers uit te sterk voor VVV en Feyenoord had aan een goal genoeg om FC Groningen te vloeren.

Daarachter is het een fascinerend gevecht om de betekenisloze titel ‘best of the rest’. Vitesse en FC Utrecht hebben 21 punten, vijf minder dan Feyenoord dat ook nog een speelronde in moet halen, en Heracles (20), AZ (19) en VVV (19) zouden volgende week naar die plek kunnen jumpen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Uitslag PSV – Heerenveen 3-0

De clubs die de ambitie hebben om de grote drie uit te dagen laten het tot nu toe totaal niet zien. AZ faalt keer op keer miserabel tegen hen en ook Heerenveen hield open huis tegen de fiere koploper PSV. De Brabanders mochten liefst 28 keer aanleggen voor een schot en knalden elfmaal de bal on target, oftewel echt tussen de doelpalen gemikt. En de Friese gasten? Nul keer. Slechts vijftien procent van de speeltijd vond plaats in of rondom het strafschopgebied van PSV, dat in alle opzichten totaal domineerde.

Het probleem van Heerenveen

Het is de vraag of trainer Jan Olde Riekerink het nog lang gaat redden bij de club met dit soort optredens en met de zeer zwakke twaalfde plek in de tabel. “Ik vind dat we hard hebben gewerkt. Maar op een gegeven moment komen er ruimtes te liggen door vermoeidheid”, zo verklaarde hij. Het probleem is nou juist dat die ruimtes er bij Heerenveen altijd liggen, vanaf de eerste tel.

Uitslag NAC – Ajax 0-3

Een zwakke eerste helft van Ajax werd niet afgestraft. Een eigen goal van Jethro Mashart zette de Amsterdamse gasten in de 40e minuut op voorsprong, ondanks dat Ajax nog geen enkele zuivere doelpoging had ondernomen. Na rust kwamen er daar wel vijf van, maar ook drie van NAC, zodat er op de drie punten na en de eerste goal (0-2) van Zakaria Labyad voor Ajax na niet veel reden tot vreugde was.

Ingestudeerde hoekschop

Trainer Erik ten Hag zag toch nog wel iets positiefs: de ingestudeerde hoekschop waaruit de eigen goal viel. Het bleek allemaal zo gepland: “Ik denk niet dat het een cadeautje is. Ik denk dat we het hebben afgedwongen door een ingestudeerde hoekschop. Natuurlijk is het een eigen goal, maar daar spelen we op.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie speelronde 13

FC Emmen – Excelsior 1-2 (0-0)
FC Utrecht – De Graafschap 5-0 (3-0)
Feyenoord – FC Groningen 1-0 (1-0)
Willem II – Vitesse 1-3 (0-3)
VVV-Venlo – AZ 2-2 (1-2)
NAC Breda – Ajax 0-3 (0-1)
PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-3 (2-2)
Fortuna Sittard – Heracles 3-0 (2-0)
PSV – sc Heerenveen 3-0 (1-0)

Back To Top