Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie FC Twente - NAC Breda: weinig motivatie Getty

FC Twente en NAC sluiten hun eredivisieseizoen af met een treffen in Enschede. De thuisploeg keert na de zomerstop terug in de Jupiler League terwijl NAC nog net aan de goede kant van de degradatiestreep staat op plek vijftien.

Nummer zestien Roda kan de gasten uit Breda alleen inhalen als het gat van drie punten wordt overbrugd en er gekke dingen gebeuren qua doelsaldo.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Twente – NAC Eredivisie 2017 2018

Dat FC Twente degradeert is wel en geen verrassing tegelijk. De club was immers zeven jaar geleden nog landskampioen, maar viel de jaren daarna terug door bestuurlijke en financiële problemen. Deze spelersgroep heeft het echt wel in zich om minstens vijftiende te worden. De kopjes waren echter geknakt, wat wordt onderstreept door de keiharde 5-0 nederlaag van afgelopen week tegen Vitesse.

Thuis won Twente vier van de zestien wedstrijden dit Eredivisie seizoen en het duurde van 21 oktober 2017 tot half april voordat er in de Grolsch Veste weer drie punten werden geschonken. Dat was tegen PEC Zwolle, dat na de winterstop zo ongeveer op het niveau van Twente acteert. En juist nu de fans pislink zijn en even geen energie hebben om hun mannen te steunen, is thuis spelen eerder een vloek dan een zegen.

Motivatie NAC

NAC moet voor komend Eredivisie seizoen op zoek naar een nieuwe trainer nu Stijn Vreven door de clubleiding aan de kant wordt gezet. Hij had wel door gewild, volgens hem omdat hij zich net wat te vaak langs de lijn zo erg opwindt dat hij zelfs schorsingen oploopt.

Hoe dan ook, voor deze spelersgroep is er dus een motivatie weggevallen om nog wat van deze afscheidswedstrijd te maken. Op Vreven hoeven ze immers geen indruk te maken, hij gaat toch foetsie en een ander moet in de zomer gaan beslissen wie in de basis komt. Ook speelt mee dat de nacompetitie nu toch zo goed als zeker is afgewend.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op FC Twente – NAC Breda? Twente won drie van de zes vorige ontmoetingen en driemaal werden de punten gedeeld. Het doelsaldo van die reeks is 12-6 in Twents voordeel. Thuis kwam dezelfde verdeling voor in de vorige zes confrontaties met een saldo van 14-7.

Twente staat voor winst op 2.04, gelijkspel levert per ingezette euro 3.65 op en winst van NAC 3.35. Misschien is het iets te simpel geredeneerd, maar dit voelt aan als een match waar beide ploegen niet warm voor zijn te krijgen, dus we tippen minder dan drie goals op 2.60.

Back To Top