Ga naar hoofdinhoud
ADO - PSV: Den Haag moet winnen om uit gevarenzone te raken

Zondag om 14:30 uur speelt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen landskampioen PSV. De gasten kunnen dus ontspannen de komende drie Eredivisie speelronden ingaan, terwijl de gastheren op plek negen staan en nog een rol kunnen spelen in de strijd om Europese startbewijzen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

ADO – PSV Eredivisie

Het was geen toeval dat PSV direct na het verslaan van Ajax (3-0) en optillen van de kampioensschaal punten morste uit tegen Roda JC (2-2). De boog staat niet meer gespannen, het feest is gevierd, de blik is voor enkele spelers nu vooral gericht op het aanstaande WK 2018 en anders op de zomervakantie. Er is geen reden meer om voor elke bal te gaan of om die pijnlijke sliding te maken.

Het zou kortom niemand verbazen als de Eindhovenaren uit de laatste drie speelronden minder dan negen punten gaan halen. ADO moet die situatie in eigen huis maximaal gaan benutten, al vergt dat wel een verbetering ten opzichte van de laatste weken. Uit de zes vorige speelronden werden zeven punten gehaald en het doelsaldo in die periode van min vijf onderlijnt dat het erg moeizaam gaat in de Hofstad.

Aantal tegengoals loopt snel op

Kijken we naar de relatieve vorm, waarbij het gemiddelde aantal punten in de vorige acht partijen wordt afgezet tegen het totale gemiddelde, dan behoort ADO tot de zeven ploegen die in de min staan. Het deficit is 0,34 punt per speelronde, het dubbele van de kleine min van PSV (-0,15).

De zwakke plek van het team is dat in te veel wedstrijden het aantal tegengoals snel oploopt. Al elf keer moest de keeper minstens twee keer in het net vissen en alleen de degradatieklanten deden dat nog slechter. En zelf scoren lukt ook niet altijd, al elf keer bleef de teller op nul staan. PSV faalde in dat opzicht slechts drie keer.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen ADO – PSV

Kortom, ook een freewheelend PSV gaat alle kans krijgen om drie punten te pakken, passend bij de trend van de afgelopen jaren. PSV won vier van de vorige zes ontmoetingen en verloor er nul. Die verdeling treedt ook op bij de vorige zes thuisduels van ADO tegen de Brabanders (doelsaldo 8-18).

Gokken op ADO Den Haag – PSV? PSV staat voor winst op 1.63, gelijkspel noteert 4.30 en winst van ADO Den Haag levert je bij een juiste voorspelling 4.60 per ingezette euro op. PSV zal hier en daar wat verslappen maar wel de winst pakken, dus we tippen een zege voor de gasten én dat beide teams scoren op 2.85.

Back To Top