Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - Heerenveen Eredivisie: jeugdig team gaat Tukkers winst kosten Getty

FC Twente – sc Heerenveen. Zaterdag 18 februari 18:30 uur – Grolsch Veste. Beide teams hebben met nog twaalf speelrondes te gaan hun vizier gericht op de vierde plaats, want de top drie is te ver uit zicht. Twente staat achtste in de Eredivisie met 31 punten en Heerenveen staat zesde in het klassement met 33 punten.

Bij FC Twente zullen Sonny Stevens en Dylan Seys deze wedstrijd niet meemaken. Ook Heerenveen moet een paar man missen, te weten veteraan Stijn Schaars en de geschorste Jeremiah St. Juste. Lucas Bijker heeft vijf kaarten verzameld en moet ook passief blijven. De Anderlecht-huurling Wout Faes pakte rood bij Jong sc Heerenveen en krijgt daar ook straf voor, terwijl Manchester City-huurling Shay Facey om privéredenen in Engeland is.

FC Twente – sc Heerenveen

De Tukkers zullen vermoedelijk een jonger team de wei in sturen dan de Friezen, want de gemiddelde leeftijd van het te verwachten basisteam is 20,7 jaar. Dat is, zeker in internationaal perspectief, extreem jong en zal inconsistenties met zich meebrengen. Het verwachte basisteam van Heerenveen is 23,3 jaar.

FC Twente won vier van de laatste zes ontmoetingen met sc Heerenveen maar verloor tweemaal. In die zes duels vielen er in totaal 21 goals. In Enschede laat Twente echter regelmatig punten liggen tegen de Friezen, want van de zes laatste ontmoetingen aldaar wonnen de Tukkers er maar twee. Heerenveen won er ook twee, maar hun doelsaldo is over die periode iets beter: 8-9.

Heerenveen verloor zijn drie laatste uitwedstrijden in de competitie. De vier meest recente onderlinge confrontaties in de Eredivisie leverden telkens minstens drie goals op. Maar dat contrasteert met het gebrek aan doelpunten in de recente thuiswedstrijden van Twente in de Eredivisie, want in vijf van de vorige zes duels waren er minder dan drie goals.

Wie weet wordt dit het duel waarin Martin Ödegaard laat zien waarom Real Madrid hem als puber al aantrok. De huurling moet nog settelen in Heerenveen, zo erkent hij: “Ik ben nieuw in de ploeg en ik moet beter worden. Ik ben me nu aan het settelen, ik woon nog in een hotel en hoop een appartement te vinden.”

Wedden op Twente – Heerenveen

FC Twente staat bij bookmaker 888Sport voor de winst op 2.12, gelijkspel op 3.55 en Heerenveen op 3.25. Gezien de jeugdigheid van Twente en de matige recente resultaten thuis tegen de Friezen tippen we “gelijkspel of winst Heerenveen” op 1.73.

Back To Top