Ga naar hoofdinhoud
Tweede helft Eredivisie ADO Den Haag VI Images

Eredivisie. 2015 was een turbulent jaar in de Eredivisie en er is geen reden om aan te nemen dat 2016 zal zorgen voor minder consternatie. Waar moeten Twente, Vitesse, Heerenveen en ADO Den Haag mee dealen?

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

FC Twente: aanhaken of verzuipen

Het worden cruciale maanden voor FC Twente. Zulke zware bewoordingen worden wel vaker gebezigd als het over de nabije toekomst gaat van een voetbalclub. In het geval van de Tukkers gaat het nu echt om leven of dood. Het is niet ondenkbaar, dat de club uit Enschede in 2016 voor lange tijd de Eredivisie zal verlaten.

Om de ergste financiële nood te lenigen, zal het liefst nog tijdens de winterstop een speler moeten worden verkocht. De kas is zo goed als leeg en sponsors staan niet te dringen om bij te springen. De grootste kandidaat om te worden verkocht is uiteraard Hakim Ziyech. FC Twente wil echter wel het volle pond voor hem en waarschuwt dat het zich niet, gezien zijn penibele positie, door een kopende partij zal laten misbruiken.

Vitesse zonder Peter Bosz

Ineens was trainer Peter Bosz vertrokken. Naar Israël. Maccabi Tel Aviv bleek een aantrekkelijkere werkgever dan Vitesse. Als klein pleistertje op de wonde, doet Bosz een suggestie omtrent zijn opvolger. Hij tipt zijn voormalige assistent Rob Maas. “Let op mijn woorden: dit gaat een heel goede hoofdtrainer worden”, drukt hij VI op het hart. “Bovendien kent hij de club de manier van werken en hebben de spelers respect voor hem.”

Aanvoerder Guram Kashia begrijpt dat Bosz een carrièremove wilde maken. De Georgiër is minder te spreken over de timing van het vertrek bij Vitesse en zegt in shock te zijn. Hij zal geen advies uitbrengen over een nieuwe keuzeheer, maar heeft wel lofuitingen over voor interim-trainer Maas. “Wij moeten Rob helpen. Hij is onze trainer en bovendien een goede”.

sc Heerenveen blijft thuis

Voor sc Heerenveen geen trainingsperiode in de Zuid-Europese zon en andere dure fratsen. Trainer Foppe de Haan heeft het prima naar zijn zin het Gelderse Oosterbeek.”Goede krachtruimtes, kunstgrasvelden. Ik ben nu zes weken aan de gang, maar hier leer ik de jongens pas goed kennen”, tekent de NOS op.

Na de winterstop presenteert Heerenveen zijn nieuwe wapen: de Zweed Arber Zeneli, overgekomen van Elsborg. De Haan klopt de verwachtingen lekker op: “Ze noemen hem de Zweedse Messi”.

Chinees chagrijn bij ADO

De directie van ADO Den Haag is het zat dat de Chinese eigenaar Hui Wang de beloofde geldtransacties niet nakomt. Keer op keer laat Wang, die zich zelden op de club vertoont, deadlines verstrijken. Directeur Jan Willem Wigt sprak woensdag zijn zorgen uit, dat ADO veiligheidshalve flink moet gaan bezuinigen, zodat de wanbetaling van Wang kan worden opgevangen.

Vanuit China laat Wang weten dat hij zich niet op laat jagen. Volgens De Telegraaf is Wang van mening dat hij als eigenaar zelf kan bepalen hoeveel geld hij overmaakt, en wanneer.

Programma ADO Den Haag

Back To Top