Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie uitslagen: Ajax koploper Eredivisie op doelsaldo | Getty

Zondag 29 april 2018 om 14:30 uur, als alle negen wedstrijden tegelijk plaatsvinden, ontvangt Ajax in Amsterdam AZ. Met nog drie duels te gaan is het verschil tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie vijf punten. De Alkmaarders kunnen de aanval op plek dus inzetten, de plek die recht geeft op de voorronde van de Champions League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax – AZ Eredivisie

De Amsterdammers toonden na het zwakke optreden in de kampioenswedstrijd tegen PSV herstel door VVV achteloos aan de kant te schuiven (4-1). AZ haalde uit zijn vorige zes speelronden twaalf punten en ging in die periode onderuit tegen Feyenoord en PSV. Daarmee werd het patroon verlengd dat AZ telkens tekort komt tegenover de traditionele top drie, en die stelling werd ondersteund met de kansloze nederlaag in de bekerfinale van afgelopen weekend tegen Feyenoord (3-0).

Nu is er dus een nieuwe kans voor de Alkmaarse club om zich te meten met de traditionele grote jongens van de Eredivisie en te zorgen dat de zwakke reeks niet uitgroeit tot een soort trauma. In uitduels pleegt AZ, zoals gebruikelijk is, wat meer behoudend en reactionair te opereren dan thuis. In het Afas stadion vallen er per match gemiddeld 3,56 doelpunten terwijl dat in de uitwedstrijden van AZ daalt naar 2,75 (de totale goals van beide teams samen).

Wedstrijden AZ garantie voor goals

Maar in het algemeen zijn partijen van AZ Alkmaar een garantie voor goals, of het nou van AZ zelf of de opponent is. In slechts zes procent van de vorige speelronden vielen er minder dan twee goals in totaal, bij Ajax twaalf procent. In alle speelronden van Ajax tot nu toe werd in ruim drie kwart de grens van drie goals overschreden, het hoogste percentage van de Eredivisie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Doelpunten Ajax – AZ voorspellen

Bij inzetten op deze clash kan je de markten voor winst of gelijk dus overslaan en beter naar de weddenschappen op goals kijken. Wil je toch een winnaar aanwijzen, dan is Ajax allicht de favoriet, gezien ook de vier zeges in de laatste zes onderlinge duels (een zege AZ). In Amsterdam won Ajax de helft van de zes laatste confrontaties en AZ twee (totale doelsaldo 14-8).

Wedden op Ajax – AZ? Ajax staat op 1.55, gelijkspel op 4.60 en winst van AZ levert je 5.00 op voor elke euro die je inzet. Minstens vier goals staat op 1.90 en de combinatie van een zege van Ajax waarbij beide teams scoren op 2.45.

Back To Top