Ga naar hoofdinhoud
Ajax spelers leveren salaris in, ADO haalt Rankovic als trainer

Het is ongelijk verdeeld in de wereld en dus ook in het voetbal. Ajax heeft door zich dinsdag te plaatsen voor de knock-out fase van de Champions League verzekerd van een extra smak geld. Ondertussen moet ADO Den Haag rode cijfers bijschrijven. De twee spelen komend weekend tegen elkaar.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax rijk door Champions League

Het leeuwendeel van het prijzengeld dat Ajax op de rekening gestort krijgt is al verdiend door de groepsfase van het miljoenenbal te bereiken. De Amsterdammers moesten drie voorronden (en dus zes wedstrijden) doorkomen om hun naam in het balletje te krijgen voor de loting voor de groepsfase. Toen dat eenmaal was gelukt wist Ajax zich al verzekerd van 40 miljoen euro.

Nu al 60 miljoen…

Ook doet de organiserende bond UEFA aan prestatieloon. In vijf speelronden heeft Ajax driemaal gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld. Per zege wordt 2,7 miljoen euro uitgekeerd, per puntendeling 9 ton. En nu de volgende ronde is bereikt komt er een bonus van 9,5 miljoen bovenop. Lukt het na de winterstop om vanuit de achtste finale op te stomen naar de laatste acht, dan ligt er een extra beloning van 10,5 miljoen klaar. Ook als dat niet lukt is Ajax nu dus al een slordige 60 miljoen euro rijker.

Verlies ADO Den Haag valt toch nog mee

Voor ADO Den Haag is deze route om de kas te spekken niet beschikbaar. Het lot van middenmoters of staartploegen in de Eredivisie is dat ze elk dubbeltje om moeten draaien en vervolgens maar moeten hopen dat ze de juiste keuze maakten – geld om een foute inschatting te herstellen is er niet.

De Hagenaren hebben bekend gemaakt dat over het boekjaar 2017-2018 een verlies is gedraaid van 3,1 miljoen euro. Toch is er een reden voor optimisme, al is dat een beetje kunstmatig: de boekhouders hadden een verlies van 4,5 miljoen verwacht. Nu maar hopen dat de Chinese grootaandeelhouder United Vansen een paar vliegtuigen vol yen naar de Nederlandse kust stuurt.

Eredivisie gaat weer meetellen

Een club in nood, dat is slecht nieuws voor de hele Eredivisie. Goed nieuws is er ook. Door de sterke prestaties van Ajax stijgt Nederland op de UEFA-lijst. Zoals de zaken er nu voor staan, kan de winnaar van de eredivisie vanaf het seizoen 2020-2021 weer direct meedoen aan de groepsfase van de Champions League. Dus zonder voorronden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax – ADO Den Haag voorspellingen

Wedden op Eredivisie? Het rijke Ajax treft zondag het arme ADO Den Haag. Gokken op winst Ajax noteert 1.06, gelijkspel 11.50 en inzetten op winst ADO Den Haag levert je 29.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.

De bookmakers verwachten een grote zege van Ajax, maar zo vlak na de Europese inspanningen is dat wellicht te veel gevraagd. We tippen dat ADO niet met vier of meer goals verschil verliest. De weddenschap ‘+3,5 goals voor ADO’ levert je 1.54 x je inzet op.

Back To Top