Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws Ajax, PSV, Feyenoord

Naast alle drukte van het EK 2016 is de Eredivisie ook flink in de weer. AZ wil de hoofdprijs voor Vincent Janssen. En bij Ajax is Peter Bosz druk om zijn selectie vorm te geven.

Vincent Janssen wil naar Tottenham Hotspur

Als je topscorer van de Eredivisie wordt, kun je vaak rekenen op een mooie transfer naar het buitenland. Voor Vincent Janssen leek zijn carrière in een nog hardere stroomversnelling te gaan. In iets meer dan een jaar tijd van Almere City in de Jupiler League naar AZ en Oranje en daarna de Bundesliga of Premier League. Hamburger SV en Tottenham Hotspur hadden zelfs al een bod van 17 miljoen euro uitgebracht. Janssen ziet zichzelf wel als tweede spits achter Harry Kane bij de Spurs, maar AZ wil per se de hoofdprijs van 20 miljoen. En daar is Janssen niet blij mee.

“Ik wil niets liever dan door de voordeur naar buiten, met iedereen handenschuddend, want ik heb hier een fantastisch jaar gehad en me onder John van den Brom uitstekend kunnen ontwikkelen. Het mooiste is als Tottenham, AZ én Vincent Janssen tevreden zijn. Dat zou in mijn ogen nu al zo zijn, maar AZ blokkeert mijn droomtransfer en dat stelt me ongelooflijk teleur.”

Transfer in gevaar

Janssen hoopt dat AZ zich redelijker opstelt. “Ze weigeren zelfs een prijs te noemen waarvoor ik weg mag. “Vergeet niet dat mijn medespelers en ik samen resultaten hebben geboekt, waarvan AZ óók financieel de vruchten heeft geplukt. Het bedrag weigeren dat Spurs nu heeft geboden, is daarom belachelijk. Ik reken erop dat AZ in elk geval met Spurs in gesprek gaat. Mocht AZ dat ondanks de geboden bedragen niet doen en de Spurs afhaken, dan is dat een dreun voor me.”

Peter Bosz onduidelijk over Arek Milik bij Ajax

Op het EK 2016 is het bij één goal gebleven voor Arek Milik, spits van Ajax. Maar zijn goede seizoen in Amsterdam heeft waarschijnlijk al enkele clubs geïnteresseerd in de diensten van de Pool. Of Arek Milik te behouden is voor Ajax of dat de club op zoek gaat naar een nieuwe spits, wil trainer Peter Bosz nog niet zeggen. “Eind juli hebben wij een spits. Milik beslist na het EK pas over zijn toekomst. Ik heb daarnaast vandaag ook een paar spitsen op het trainingsveld gezien. Die zijn nog wel jong, maar het zijn wel spitsen.” De geruchtenmolen spreekt nog wel steeds van een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar, die overbodig lijkt bij Schalke 04.

Donny van de Beek naar FC Barcelona?

Intussen moet Peter Bosz ook hopen dat een aantal jonge talenten behouden blijft voor Ajax. Want de Spaanse krant Mundo Deportivo meldt dat het grote FC Barcelona graag wil shoppen in Amsterdam. Ze zouden hun oog vooral hebben laten vallen op de talentvolle middenvelder Donny van de Beek, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte. Maar ook Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald, Vaclav Cerny en Matthijs de Ligt zouden op het scoutingslijstje van Barça staan.

Back To Top