Ga naar hoofdinhoud
Jetro Willems PSV Eredivisie Getty

De titelstrijd in de Eredivisie belooft volgend jaar weer spannend te worden. Feyenoord, Ajax en PSV zijn druk bezig zich te versterken. PSV ziet het zitten in Marco van Ginkel.

Na het vertrek van Andrés Guardado was het voor technisch directeur Marcel Brands van PSV niet lang zoeken naar een vervanger op het middenveld. De typische box-to-box-speler die PSV graag wil hebben, speelde namelijk de afgelopen twee seizoenen al voor de club: Marco van Ginkel.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV: Marco van Ginkel wil van Chelsea naar PSV

De Eindhovenaren huurden de zesvoudig international al van Chelsea in de tweede seizoenshelft van zowel 2015/16 als 2016/17. De stap van Marco van Ginkel van Vitesse naar Chelsea in 2013 was geen gelukkige. In Londen kwam hij tot vier duels in zijn eerste seizoen en daarna werd hij verhuurd aan AC Milan, Stoke City en dus tweemaal PSV.

Van Ginkel is nog maar 24 en hoopt zich weer te kunnen profileren als sterke voetballer. Dat wil hij graag in Eindhoven doen, aldus Marcel Brands. “Marco wil wel. We doen er alles aan om het snel voor elkaar te krijgen.” Van Ginkels contract bij Chelsea loopt tot 2019.

Jetro Willems rekent op vertrek bij PSV, Adam Maher misschien

De pas 23-jarige Jetro Willems speelt al sinds 2011 bij PSV en is naar eigen zeggen klaar voor het buitenland. “Bij PSV en bij mij is er geen onduidelijkheid, ik wil een volgende stap zetten. Er is een aantal clubs concreet en het is wachten op een club die als eerste een bod bij PSV neerlegt. Ik wil natuurlijk naar een topcompetitie. Frankrijk reken ik daar ook bij. De tijd dat een jonge speler vanuit de Eredivisie direct naar een absolute internationale topclub gaat, is denk ik wel voorbij.”

In een ander schuitje zit Adam Maher. De middenvelder belandde in 2015/16 op een zijspoor en werd vorig seizoen verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. Hij hoopt nu ook PSV te verlaten na vier jaar. “Ik kijk eerst naar de topcompetities, een stap in die richting heeft mijn voorkeur. Lukt dat niet, dan zullen we verder moeten kijken. Ik ben nog jong.”

Premier League lonkt voor Jaïro Riedewald van Ajax

Na twee sterke seizoenen onder Frank de Boer ging het vorig seizoen voor Jaïro Riedewald minder bij Ajax en Peter Bosz. De middenvelder en drievoudig international hoeft misschien niet af te wachten welke plannen de nieuwe Ajax-trainer Marcel Keizer met hem heeft. Want hij kan een overstap maken naar de Engelse Premier League.

Volgens Voetbal International is Riedewald al dicht bij een overstap en heeft hij al contact gehad met enkele clubs. Crystal Palace, de nieuwe club van Frank de Boer, en Newcastle United zouden erg concreet zijn. Beide clubs zouden 10 miljoen euro op tafel willen leggen voor Riedewald, die nog een contract heeft tot 2020 bij Ajax. Ook Everton, de club van Ronald Koeman, zou het wel in hem zien zitten.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Wedden op Eredivisie

Over precies een maand begint de Eredivisie weer. Ajax is bij bookmaker Mr Green met 2.10 de favoriet voor de titel, voor PSV op 2.50 en Feyenoord op 4.00. Je kunt ook al inzetten op de beste promovendus: zowel NAC Breda als VVV-Venlo staat op 1.85 om als beste promovendus te eindigen.

Back To Top