Ga naar hoofdinhoud
Chagrijn bij Ajax en PSV. Uitslagen Eredivisie voorspellen | Getty

De grote transfers zijn nog uitgebleven in de Eredivisie, maar kunnen nog zeker komen. PSV is druk bezig, AZ worstelt nog met Vincent Janssen en Frank de Boer weet niet wat hij wil.

Marcel Brands en PSV druk

Zoals te verwachten viel, is het bij landskampioen PSV een drukte van belang. Sommige spelers willen een mooie transfer maken na de landstitel, maar de club moet zich natuurlijk ook weer versterken. Jeffrey Bruma vertrok al voor een mooie 15 miljoen naar VfL Wolfsburg. PSV zoekt nu naar een vervanger voor Bruma en kwam daarbij onder meer op de naam van de Belgische international Nicolas Lombaerts.

De verdediger komt niet in actie op het EK 2016 omdat hij teveel last had van een blessure. Lombaerts zou na negen jaar Zenit Sint-Petersburg willen terugkeren richting België om daar ook vader te worden. En Eindhoven ligt erg dicht bij België. Maar dan moet het een acceptabele prijs worden, aldus Marcel Brands. “Ik hoor bedragen van vele miljoenen, dat kunnen wij nooit betalen.” Als Lombaerts niet haalbaar is, zou PSV naar verluidt Timo Letschert willen ophalen bij FC Utrecht.

Luuk de Jong twijfelt over PSV

Intussen moet PSV dus ook zijn best doen om zijn huidige topspelers te behouden. Spits Luuk de Jong heeft een contract tot 2019, maar PSV zou dat willen openbreken. De Jong twijfelt. “Ik proef de waardering en voel me in Eindhoven na twee seizoenen gewoon hartstikke goed. Echt, ik weet wat ik hier heb en dat is iets heel moois. Als sportman blijf ik wel de ambitie houden om nog ooit een stap te zetten. Of dat deze zomer al gebeurt, is niet te zeggen.”

Jetro Willems lijkt na vijf jaar wel op weg naar de uitgang. Want de linksback beschikt over een aflopend contract. Als PSV geld aan hem wil verdienen, zou hij dus nog deze zomer weg moeten. AS Monaco zou serieus zijn voor Willems, maar de verdediger zelf houdt een slag om de arm. “Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar dat was niet meer dan praten.”

AZ en Vincent Janssen nog in strijd

In Alkmaar gaat het alleen maar om één persoon. Vincent Janssen zou dolgraag naar Tottenham Hotspur willen vertrekken, maar AZ wil meer zien dan de geboden 17 miljoen. West Ham United en Paris Saint-Germain zouden aan de door AZ gewenste 20 miljoen willen voldoen, maar Janssen droomt van de Spurs. Als Janssen vertrekt, zou AZ zijn opvolger overigens al klaar hebben: de 21-jarige Nigeriaan Fred Friday, die al 8 goals in 13 wedstrijden maakte voor het Noorse Lilleström.

Frank de Boer denkt aan lange vakantie

Sindskort is Peter Bosz bezig om gewend te raken aan Ajax en andersom. Zijn voorganger Frank de Boer zit nog een beetje in het vagevuur. Eerst leek Everton een mooie club, maar kwam daar Ronald Koeman. Daarna had De Boer wel interesse in AC Milan: “Ze hebben ook contact gehad met Guido (Albers, zijn zaakwaarnemer), maar die hoorde daarna niets meer. Volgens mij hebben ze nu Vincenzo Montella genomen.”

Daarom zou het De Boer niet gek lijken om, in navolging van trainers als Pep Guardiola en Jose Mourinho, een jaartje er tussenuit te knijpen. “Ajax is alweer een week bezig. Dan denk je: jemig, dan had ik nu ook weer moeten beginnen. Ik moet er niet aan denken. Misschien is een sabbatical niet eens zo’n gek idee.”

Back To Top