Ga naar hoofdinhoud
Transfers: Patrick Kluivert weg bij Ajax, Feyenoord in belangstelling Getty

In Europa is de Eredivisie misschien klein, maar het blijft in trek bij de topcompetities. Zo shopt Paris Saint-Germain bij Ajax en trekken de Premier League en Serie A aan Feyenoord.

Patrick Kluivert naar Paris Saint-Germain

Een van de opvallendste recente ‘transfers’ is niet van een speler. Patrick Kluivert leek bij Ajax aan de slag te gaan als trainer van de A1, om zo eventueel klaargestoomd te worden als hoofdtrainer. Maar Paris Saint-Germain heeft hem overgehaald technisch directeur te worden. “Ik zie het als een grote eer dat een Europese topclub als PSG bij mij is terechtgekomen. Dit was een mogelijkheid die zich bijna nooit meer zal voordoen”, aldus Kluivert. “Ooit hoop ik – in welke functie dan ook – alsnog bij Ajax aan de slag te gaan. Het is een feit dat ik dankzij PSG dan extra ervaring in mijn rugzak heb.”

PSV, Ajax en ADO Den Haag halen Duitser

Maar de Nederlandse clubs shoppen zelf natuurlijk ook. Opvallend is dat zowel PSV als Ajax deze week een ervaren Duitser in dienst namen. PSV haalde namelijk de 27-jarige transfervrije verdediger Daniel Schwaab op bij VfB Stuttgart. Ajax haalde de bijna 33-jarige verdediger Heiko Westermann bij Real Betis. Hij is goed voor 27 interlands. Ook ADO Den Haag deed mee in de rage van Duitse verdedigers, met de 24-jarige Thomas Meissner van MSV Duisburg.

Feyenoord in trek bij Premier League en Serie A

In Rotterdam zit men ook niet stil. Bij Feyenoord hoopt Martin van Geel de selectie dusdanig te versterken dat men om de titel kan meedoen. Maar misschien moet dat zonder enkele jonge spelers. Want Rick Karsdorp staat in de belangstelling van diverse clubs uit de Serie A. Zo werd onder meer het grote Napoli genoemd. Terence Kongolo zou naar verluidt interesse uit de Premier League hebben gewekt, van Everton (van Ronald Koeman) en Stoke City. Feyenoord zou minimaal 12 miljoen euro willen vangen voor Kongolo.

Vincent Janssen blij met Tottenham Hotspur

De grootste transfer was natuurlijk die van Vincent Janssen. Voor liefst 20 miljoen euro verruilde hij AZ voor Tottenham Hotspur. Daarmee staat hij op de zesde plek qua duurste Eredivisie-transfers ooit achter Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Memphis Depay. Tottenham Hotspur is een droomclub voor Janssen. “Het is een prachtige, traditionele club in Engeland. Afgelopen seizoen deden ze het erg goed. Ik ben blij dat ik hier mag spelen. Ik denk dat ik me hier goed kan ontwikkelen.

Luuk de Jong wil bij PSV blijven

De topscorer van de Eredivisie is dus vertrokken, de nummer 2 blijft waarschijnlijk. Luuk de Jong werd kampioen met PSV, maar ziet zichzelf nog wel even in Eindhoven blijven. “Waarschijnlijk gaat dat wel gebeuren. Dat wil niet zeggen dat ik geen ambitie meer heb om in de toekomst nog een stap te zetten, maar op dit moment voel ik me echt prima op mijn plek bij PSV. We spelen op het hoogste niveau en om de prijzen. Ik heb het geweldig naar mijn zin en voel me ook gewaardeerd.“

Eredivisie Nieuws

Back To Top