Ga naar hoofdinhoud
Ajax - Feyenoord 17 januari 2021

Vandaag en morgen nog, dan sluit de transfermarkt weer in de Eredivisie. Feyenoord blijkt Nicolai Jörgensen te behouden, terwijl Ajax een laatste gewilde transfer misloopt.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfers Eredivisie

Nicolai Jörgensen gaat niet van Feyenoord naar Premier League. De man van 21 goals vorig seizoen en 7 goals dit seizoen blijft in elk geval tot de zomer in De Kuip. Jörgensen genoot de afgelopen tijd verregaande interesse van Newcastle United, de huidige nummer 15 van de Premier League. Feyenoord mag misschien weinig hoop meer hebben op de titel in de Eredivisie, het blijkt dat ze hun topspits niet zomaar laten vertrekken.

Feyenoord zou een laatste bod van 17 miljoen euro van de Engelse club hebben afgewezen. De club meldde aan Newcastle United dat een bod van 23 miljoen euro wel de Deense spits zou losweken van zijn contract dat nog tot 2021 loopt. Feyenoord stelde Newcastle een deadline die gisteravond verliep, iets waar de club uit de Premier League niet op ingegaan is. Dus blijft Jörgensen tot het einde van het seizoen Feyenoorder.

Transfer Younes vertraagd door Ajax

Amin Younes is vertrokken van Ajax naar Napoli, hoewel de transfer nog niet helemaal afgerond is volgens een tussenpersoon: “De officiële berichtgeving zal niet later dan dinsdag zijn. De onderhandelingen gingen goed, maar de transfer heeft vertraging opgelopen vanwege administratieve rompslomp van Ajax. Het is niet makkelijk onderhandelen met de Nederlandse club”, aldus advocaat Mario de Rossi.

Ajax krijgt ‘nee’ van KV Mechelen

Met ook nog de blessure van Kasper Dolberg erbij is Ajax naarstig op zoek naar nieuwe aanvallers. Daarbij heeft het zijn oog al een tijdje geleden laten vallen op Hassane Bandé, spits van KV Mechelen. Die club staat troosteloos onderaan in de Jupiler Pro League, met  slechts 21 goals in 24 duels – maar Bandé valt juist positief op, doordat hij 8 van die 21 goals heeft gemaakt. Daarom klopte Ajax aan in België voor de 19-jarige aanvaller uit Burkina Faso, die pas aan zijn eerste profjaar bezig is.

KV Mechelen heeft echter besloten alle biedingen van Ajax voorlopig naast zich neer te leggen en Bandé pas in de zomer naar Amsterdam te laten vertrekken. Mechelen-voorzitter Johan Timmermans bracht het nieuws zelf naar buiten. “Ajax wilde de speler nu al naar Amsterdam halen, maar we hebben hem nodig in de strijd om het behoud. We hebben na een gesprek met hem beslist dat hij blijft.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Toto voorspellingen

Wedden op Eredivisie? Mooie tips voor komend weekend zijn winst Feyenoord op VVV Venlo voor 1.60, 2.25 op winst Sparta tegen Willem II en de 2.04 op Utrecht tegen Excelsior. En voor de KNVB beker kwartfinales zijn er uiteraard ook mooie weddenschappen beschikbaar. Enkele tips: Feyenoord – PSV, thuis wint @2.55 en AZ wint van PEC @1.65. Combineer je deze twee laatste in een double dan pak je 4.21 voor elke ingezette euro.

Eredivisie Nieuws

Back To Top