Ga naar hoofdinhoud
Wesley Sneijder strikt eredivisie legendes voor afscheidswedstrijd

Eindelijk heeft FC Utrecht het bevestigd: de club jaagt op de handtekening van Wesley Sneijder. De in Utrecht geboren spelverdeler stond tot voort kort onder contract bij Galatasaray, maar die samenwerking is onlangs verbroken. Zal Sneijder in een nostalgische bui kiezen voor een terugkeer naar de Eredivisie?

Zeker aangezien Ajax niet happig lijkt te zijn op een terugkeer van Sneijder en de Europese topclubs ook niet meer in de rij voor de recordinternational van Oranje staan, lijkt Utrecht warempel best een kansje te maken.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfer Wesley Sneijder FC Utrecht?

Al op zijn zevende werd Sneijder naar Ajax gehaald om daar de jeugdopleiding te doorlopen. Daarvoor kwam hij echter wel uit voor het Utrechtse DOS. Wellicht voelt de 33-jarige middenvelder dat hij wat meer zou horen te doen voor het Utrechtse voetbal.

Natuurlijk zal Sneijder wel een veel lager salaris moeten accepteren dan hij de afgelopen jaren gewend is geraakt. Daar staat tegenover dat hij pakweg in de winterstop naar de Amerikaanse competitie over zou kunnen stappen, bijvoorbeeld naar Los Angeles FC. Die club maak in 2018 zijn intrede in de Major League Soccer en kan dan tot maart 2018 wedstrijdfit blijven bij FC Utrecht.

Ajax geeft rugnummer Nouri niet weg

Als eerbetoon aan Abdelhak Nouri heeft Ajax zijn rugnummer, 34, niet aan een andere speler gegeven. Op 8 juli stortte Nouri tijdens een oefenpotje in elkaar door een hartaanval en daar hield de 20-jarige middenvelder ernstige hersenschade aan over.

Keeper Andre Onana krijgt na zijn prima debuutseizoen logischerwijs het rugnummer 1 in plaats van 24. De teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar krijgt een echt spitsennummer: 9.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Geen rugnummer voor PSV’er Adam Maher

Ooit gold Adam Maher als het grootste talent dat op de eredivisievelden rondliep. Het was lente 2012 en hij liet bij AZ een prachtige balbehandeling, een neusje voor assists en flitsende dribbels zien. Maher viel net buiten de boot om mee te mogen naar het EK 2012. Nu is het juli 2017 en valt hij zelfs buiten de selectie van PSV. De Brabanders geven de 24-jarige middenvelder geen rugnummer.

Maher ontbrak dit weekend op de open dag van PSV en hij is naarstig op zoek naar een nieuwe club. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Osmanlispor.

Back To Top