Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Fortuna Sittard Eredivisie

Transfers voetbal. Wie houden we na de zomerstop nog over in de Eredivisie? In hoog tempo worden de smaakmakers van de afgelopen seizoenen weggelokt. Davy Klaassen maakte zijn vertrek afgelopen week bekend. Welke speciale spelers blijven nog over?

Volgens de website Transfermarkt was Klaassen, al een paar jaar de captain van Ajax, de meest waardevolle speler in de Eredivisie. Zijn aanblijven in de Nederlandse competitie was simpelweg onmogelijk geworden, het was tijd om een stapje hogerop te maken. Everton biedt hem dat in de Engelse Premier League.

Concept programma Eredivisie 2017 – 2018

Hoogste transferwaarde Hakim Ziyech

Zijn voormalige teamgenoot Hakim Ziyech is nu de speler met, volgens Transfermarkt, de hoogste potentiële transferwaarde. Hij heeft nog geen volledig seizoen bij Ajax achter de rug, wat het wat onwaarschijnlijker maakt dat hij deze transferperiode nog vertrekt. Anderzijds had hij daarvoor bij FC Twente ook al genoeg bewezen en met zijn 24 jaar is hij even oud als Klaassen. Gaat hij niet nu al, dan lijkt de kans toch groot dat hij komende winterstop verkast.

Kasper Dolberg, alweer van Ajax, is nu de op een na waardevolste speler in Nederland. Maar de Deen is nog wel erg jong (19) en heeft pas driekwart seizoen een basisplek genoten. Bovendien was het nou ook weer niet zo dat hij week in week uit zijn stempel op duels drukte, niet in de mate waarin de vorige twee dat wel deden. Daarna volgen Nicolai Jörgensen van Feyenoord en Davinson Sanchez van Ajax, opvallend genoeg ook mannen die pas vorig seizoen instroomden bij hun huidige werkgever. Dat feit leert dat het heel snel kan gaan in het voetbal.

PEC Zwolle haalt Piotr Parzyszek

Ook de Pool Piotr Parzyszek kan die stelling onderschrijven. De 23-jarige aanvaller had vermoedelijk het gevoel dat zijn loopbaan een beetje de verkeerde kant uitging. Na een eerdere periode bij De Graafschap, toen Charlton Athletic, loonperiodes bij Sint-Truiden en Randers (Denemarken) kwam hij vorig jaar weer uit bij De Graafschap. Het leek eerder het begin van het einde dan de opmaat voor een opleving.

Maar het werd toch het tweede. Parzyszek maakte vorig seizoen liefst 25 goals in de Jupiler League. Hij wordt beloond met een overgang naar eredivisieclub PEC Zwolle. “Het werd tijd voor iets nieuws, maar vooral een stap hogerop”, zegt de Pool. “PEC kan een mooie opstap voor me zijn. De vorige keer dat ik naar het buitenland trok, ging ik te snel.”

Concept programma Eredivisie 2017 – 2018

Back To Top