Ga naar hoofdinhoud
Transfer Matthijs de Ligt van Ajax naar Bayern Munchen? Getty

Woensdag werd bekend dat Riechedly Bazoer verhuist van Ajax naar Wolfsburg. De twintigjarige middenvelder was dit seizoen onder Peter Bosz op een zijspoor beland. Het zal vermoedelijk niet de enige ontevreden Ajacied zijn, die deze winterstop Amsterdam verlaat.

Hoe graag Bazoer weer aan voetballen toe wil komen, blijkt wel uit de timing van de bekendmaking. De winterstop is immers nog niet eens begonnen en de transferdeuren zitten nog op slot. De Duitse club betaalt ongeveer 12 miljoen euro aan Ajax.

Transfers Eredivisie

Bazoers contract zal lopen tot medio 2021. Hij kwam in 71 officiële duels uit voor de Godenzonen en maakte acht goals. Hij werd vorig seizoen beloond met de prijs “Talent van het Jaar”.

Bosz heeft ten opzichte van vorig jaar de basiself van Ajax flink overhoop gegooid. Riechedly Bazoer was niet het enige slachtoffer. Ook Nemanja Gudelj moest mokkend en tierend genoegen nemen met een plek op de bank. Alhoewel Gudelj ook dat vertikte en nu helemaal nergens meer zicht op heeft, behalve dus een transfer. De komende weken zullen de geruchten rond Gudelj, Kenny Tete en Jairo Riedewald toenemen.

FC Twente wil meer van Manchester C

Als je een paar talenten kan inzetten van Manchester City, dan zou je wel gek zijn als je dat zou laten. FC Twente stuurde vorige week een delegatie naar de stad in het noorden van Engeland om de mogelijkheden te bespreken.

Momenteel dragen Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah van City het rode shirt van de Tukkers. Vooral Unal is een ware versterking gebleken. Volgens technisch directeur Jan van Halst zijn de Citizens tevreden over de manier waarop FC Twente met de jongelingen omgaat. Er is wekelijks contact over de vorderingen van het trio en regelmatig zit iemand van City op de tribune bij een thuiswedstrijd van Twente.

Blijft Ron Jans bij Zwolle?

PEC Zwolle staat zestiende in de Eredivisie en het contract van Ron Jans loopt na dit seizoen af. De directie kan er dus voor kiezen om alvast een vervanger te zoeken. Maar Jans heeft zomer 2013 de Zwolle-fans vele mooie momenten gegeven, niet in het minst door in april de KNVB Beker te winnen. Hij geniet dus het nodige krediet.

Tijdens het trainingskamp in Spanje zullen Jans en de directie de eerste seizoenshelft bespreken. Daarna zal blijken of beide partijen zin hebben in verlenging. En komen er transfers? Vermoedelijk niet. “Al is de kans dat we met deze selectie doorgaan op dit moment groot”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp.

Voorspellingen voetbal

Wie denk jij dat de volgende vertrekkende trainer zal zijn? Bookmaker 888Sport noteert: Anastasiou @4.00, Ron Jans en Petrovic @7.00 en Henk Fraser @8.00. Ook kun je voorspellen dat er dit seizoen geen oefenmeester uit de Eredivisie vertrekt. Je pakt dan 21.00 per ingezette euro! Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top