Ga naar hoofdinhoud
Transfers Eredivisie: Feyenoord haalt verdedigers, Marko Vejinovic weg

Martin van Geel heeft het ingekomen transfergeld van Feyenoord goed besteed aan Ridgeciano Haps en Jerry St. Juste. Marko Vejinovic doet juist weer een stapje terug.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Ridgeciano Haps naar Feyenoord

Nog mooi op tijd voor de zomervoorbereiding heeft technisch directeur Martin van Geel weer verdedigers geleverd aan Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Rick Karsdorp en Terence Kongolo gingen voor een buitenlands avontuur, hun vervangers zijn nu binnen. Zo is de lang verwachte transfer van Ridgeciano Haps van AZ er eindelijk door. Hij tekende een contract tot 2022.

“Er was ook interesse uit het buitenland, maar Feyenoord kwam direct met een goed plan. Mijn gevoel was gelijk goed, met in het achterhoofd het Legioen waar ik heel graag voor wil spelen.” In de Champions League spelen is een mooie ‘bijkomstigheid’ voor de 24-jarige linksback. “Dat is het hoogste podium, het mooiste wat er is. Het is een jongensdroom om in die competitie te spelen.”

Marko Vejinovic naar AZ, St. Juste versterkt Feyenoord

Feyenoord legde uiteindelijk 6 miljoen euro op tafel voor Haps. Onderdeel van de deal was wel dat AZ Marko Vejinovic mocht huren. De middenvelder ging twee jaar geleden juist nog van AZ naar Feyenoord. Na een redelijk eerste seizoen moest hij het afgelopen seizoen doen met slechts twee Eredivisieduels voor de kampioen van Nederland.

Jerry St. Juste speelde de afgelopen twee seizoenen voor sc Heerenveen, de club waar hij ook al sinds zijn elfde in de jeugd speelde. De nu 20-jarige centrale verdediger maakte daar indruk en verdiende zo een overstap naar Feyenoord. Hij tekende net als Haps een contract tot 2022. In Rotterdam moet hij nu de concurrentie aangaan met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin.

Ajax wil koste wat kost Nick Viergever behouden

In Amsterdam ligt de transfercarrousel ook allesbehalve stil. Technisch directeur Marc Overmars wil echter graag een speler behouden voor Ajax. Door de behaalde finale van de Europa League kwam Ajax onder een vergrootglas te liggen, en Nick Viergever werd gespot door enkele clubs uit de Bundesliga. De 27-jarige verdediger die in 2014 overkwam van AZ speelde afgelopen seizoen 43 duels in alle competities voor Ajax.

Mimoun Mahi wil weg bij FC Groningen

In het noorden van het land zijn er ook transferperikelen. Mimoun Mahi speelde afgelopen seizoen geweldig voor FC Groningen, hij scoorde 17 keer in 32 duels. Er zijn al biedingen geweest van Slavia Praag en afgelopen winter van Fulham, maar Groningen laat Mahi niet zomaar gaan. “Mimoun hoeft wat ons betreft ook niet weg. Hij is onze topscorer en hij ligt nog twee jaar vast”, aldus algemeen directeur Hans Nijland.

De 23-jarige Mahi zelf hoopt wel op een mooie stap. “Kijk, als er een supermooie club voorbij komt die een goed bod op tafel legt, hoop ik dat FC Groningen meewerkt. Daar ga ik wel van uit. In de winter heeft directeur Hans Nijland me niet laten gaan, omdat er geen vervanger meer gehaald kon worden en het vertrek van nóg een speler niet fair zou zijn geweest richting supporters. Dat begreep ik. Als ik nu niet kan gaan, begrijp ik dat en laat ik bij FC Groningen nog eens zien wat ik kan.”

Gokken op de Eredivisie bij Mr Green

Wedden op Eredivisie

Feyenoord werd afgelopen seizoen kampioen, maar voor komend seizoen zijn ze bij bookmaker Mr Green met afstand géén favoriet voor de titel. Feyenoord krijgt odds van 4.00 op de kampioensschaal, terwijl Ajax op 2.10 staat en PSV op 2.50.

Back To Top