Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

Transfers voetbal. Met het WK 2018 aan het eind van volgend seizoen moeten spelers goed bedenken waar ze zich in de kijker willen spelen. Feyenoord en PSV hopen zich te versterken.

Als je landskampioen wordt in de Eredivisie, is het logisch dat het buitenland naar je spelers gaat kijken. Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord hoopt dat ook in zijn voordeel aan te wenden.

Concept programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord wil hoofdprijs voor Rick Karsdorp

Rick Karsdorp heeft zich geprofileerd als een van de betere aanvallende rechtsbacks van Europa en dat is onder andere AS Roma niet ontgaan. Maar de club van Kevin Strootman zal flink wat moeten ophoesten voor de Oranje-international.

Nederlandse media spreken van verschillende bedragen, van 15 tot ruim 20 miljoen euro. Italiaanse media hebben het over 12 miljoen euro exclusief bonussen. Karsdorp zou al gesprekken hebben gehad met de Romeinse club. Feyenoord kan zich een sterke onderhandelingspositie veroorloven, omdat de financiën in orde zijn en omdat Karsdorp nog een contract heeft tot de zomer van 2021. Overigens zou Ricardo van Rhijn al in beeld zijn als vervanger van Karsdorp bij Feyenoord. De oud-speler van Ajax is nu vooral bankzitter bij Club Brugge.

Sofyan Amrabat mogelijk naar Feyenoord

Met die mogelijke financiële klapper heeft Van Geel natuurlijk ook wat te spenderen. Om Feyenoord aanvallend te versterken, heeft hij aanvallend middenvelder Sofyan Amrabat van FC Utrecht op het oog. De 20-jarige Amrabat brak afgelopen seizoen definitief door in de Domstad. Hij hoopt dat de clubs eruit kunnen komen, en hij kijkt al uit naar Feyenoord. “Ik denk dat ik als speler en qua persoonlijkheid goed bij Feyenoord zou passen. En ik wil die Kuip meemaken, hè.”

PSV wil Marco van Ginkel en vice versa

In de tweede helft van het seizoen 2015/16 was Marco van Ginkel van grote waarde in de landstitel voor PSV. Het afgelopen half jaar kon de Chelsea-huurling het verschil niet maken. Maar toch lijken PSV en de middenvelder ‘verliefd geworden’ op elkaar. Van Ginkel zou openstaan voor een definitieve overstap naar de Eindhovense club. De mogelijke transfersom is nog onduidelijk. Van Ginkel heeft nog een contract tot 2019 bij Chelsea.

Kenny Tete en Ajax in onzekerheid

Het jaar van Peter Bosz bij Ajax heeft voor veel reuring gezorgd in Amsterdam. Een aantal spelers kwam er niet meer aan te pas, waaronder Kenny Tete. De verdediger zou, ondanks het vertrek van Bosz, Ajax alsnog willen verlaten. Internazionale werd genoemd in de geruchtenmolen, maar die club heeft gezegd niet meer geïnteresseerd te zijn. Daardoor lijkt Galatasaray nog de meest aantrekkelijke optie voor Tete. Ajax en de club van Wesley Sneijder hadden al een akkoord over een transfersom van 4 miljoen euro, alleen zou Tete er nog moeten uitkomen met de club.

Eric Gudde kan Hans van Breukelen opvolgen bij KNVB

Het meest opvallende nieuws van de week komt natuurlijk uit Zeist, waar Hans van Breukelen is opgestapt bij de KNVB. Er ging veel mis bij de bond met de oud-doelman als directeur voetbalzaken. Of het dankzij of ondanks hem was, Van Breukelen vond het in elk geval genoeg om afscheid te nemen. Volgens De Telegraaf is Eric Gudde de voornaamste kandidaat om hem op te volgen. Hij legt op 1 december zijn functie neer als algemeen directeur bij Feyenoord, dus hij lijkt beschikbaar.

Concept programma Eredivisie 2017 – 2018

Back To Top