Ga naar hoofdinhoud
Ajax en PSV sleutelen nog flink aan selectie op transfer deadline day

Transfers Eredivisie. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Davy Klaassen ook komend seizoen te bewonderen is in de Eredivisie. De captain van Ajax is op een punt in zijn loopbaan gekomen dat hij in de Nederlandse competitie weinig meer kan leren en is ervaren genoeg om ook in het buitenland een basisplek af te kunnen dwingen.

Volgens De Telegraaf is AS Roma momenteel de grootste kandidaat om de middenvelder over te nemen. Zeker als de Romeinen Radja Nainggolan verpatsen, zullen ze bereid zijn om snel te handelen en de portemonnee te trekken.

Eredivisie transfers: Davy Klaassen

Hoeveel hij dan moet kosten? Dat is misschien een struikelblok, want Ajax verlangt minstens 25 miljoen euro. Voor een eredivisiespeler is dat een erg hoog bedrag. In dat opzicht lijkt Everton misschien een waarschijnlijkere bestemming.

Daar staat Ronald Koeman aan het roer, die de clubleiding wellicht makkelijker kan overtuigen van de komst van een landgenoot. Ook Lazio Roma en Napoli zijn volgens de krant in beeld.

Erwin van de Looi: Ik verdien een dikke 7

Jezelf een cijfer geven voor je seizoen, het lijkt meer iets voor Louis van Gaal, maar Erwin van de Looi doet het nu ook. De trainer heeft zijn debuutjaar bij Willem II erop zitten en beloont de prestaties van zichzelf en zijn selectie met een dikke zeven.

De club zelf, dus los van de huidige selectie, krijgt van hem een acht. En nu? “Het niveau moet omhoog”, zegt hij, want anders had hij inderdaad tienen uit moeten delen. “Verbeterpunten liggen met name op het mentale vlak.”

Van der Heijden blijft bij Feyenoord

De kersverse landskampioen Feyenoord krijgt dag in dag uit zijn keurkorps voor na de zomerstop rond. Nu heeft Jan-Arie van der Heijden aangegeven bij de Rotterdammers te willen blijven. De centrale verdediger heeft de intentie minstens nog drie jaar te blijven.

Ook Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi, Bilal Basacikoglu, Sven van Beek, Brad Jones, Jens Toornstra en Emil Hansson maakten al duidelijk te blijven, wellicht al dromend over heldendaden in de Champions League.

Van der Heijden gaf in de competitie vijf assists, het hoogste aantal van alle verdedigers. “Ik heb het hier heel goed naar mijn zin en voel veel vertrouwen van de club en het legioen”, zegt hij dan ook. ” Bovendien smaakt het kampioenschap naar meer.”

Back To Top