Ga naar hoofdinhoud
VVV-Venlo – Heracles Almelo Eredivisie goksites Getty

Eredivisie transfers – voetbal. Op 2 februari 2016 is de transferperiode over en moeten de Eredivisieteams het doen met hun huidige selecties. Feyenoord zal Kazim Colin-Richards nog willen verpatsen, terwijl Ajax voelt dat aan Anwar El Ghazi wordt getrokken.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Feyenoord in de maag met Colin-Richards

Vorig jaar was Kazim Colin-Richards nog de belichaming van de beste Rotterdamse waarden. Strijdlust, gezonde agressiviteit, ongepolijstheid, de fans lustten er wel pap van. Maar dit seizoen heeft de Britse aanvaller de grens overschreden van gezonde rebellie naar onbeheersbare herrieschopper.

De aanvaller van Feyenoord kan het niet verkroppen dat hij in de pikorde is gepasseerd door Michiel Kramer en gooide er tijdens het recente trainingskamp in Portugal met de pet naar. Toen het een en ander werd opgeschreven door een journalist van het AD, reageerde Colin-Richards daar furieus op. Tijdens een bijeenkomst in De Kuip zou hij de verslaggever hebben toegebeten dat er voor zal boeten.

Feyenoord heeft KCR geschorst tot 1 februari. De Telegraaf meldt dat de club zo snel mogelijk Colin-Richards uit de deur wil werken, desnoods maar transfervrij. Zijn contract loopt door tot medio 2017 en een gratis vertrek zou weer deels gecompenseerd worden doordat zijn salarislast (circa 1 miljoen euro per jaar) verdwijnt.

Programma Feyenoord

Anwar El Ghazi naar AC Milan?

Nederland blijkt, ondanks de deplorabele staat waarin Oranje verkeert, toch nog toptalenten af te leveren. Anwar El Ghazi van Ajax staat in de picture bij AC Milan. Oké, een Europese reus is Milan al een paar jaar niet meer, maar het gevoel overheerst dat de Italiaanse club vroeger of later wel weer aan zal sluiten bij de echte elite.

Adriano Galliani, vicevoorzitter, bevestigde voor het weekend nog dat de Oranjeklant inderdaad wordt gevolgd. Bovendien lijken Alessio Cerci en Stephaan El Shaarawy bij de zwart-roden te vertrekken, wat de weg vrijmaakt voor El Ghazi. De Italiaanse site Calciomercato meldt dat de onderhandelingen zijn geopend en dat het eerste bod circa 6,5 miljoen Euro bedraagt, oplopend (afhankelijk van bonussen) tot 11 miljoen.

Zaakwaarnemer Nabila El Ghazi, zus van, ontkent niet dat de Serie A lonkt voor de vleugelaanvaller. Volgens de juriste is echter niet AC Milan maar Inter Milan de geinteresseerde partij.

Programma Ajax

Ziyech is nog niet weg

Enigszins verrassend is dat Hakim Ziyech nog niet is verlost van FC Twente. De technisch begaafde en zeer productieve aanvallende middenvelder verdient een hoger gerangschikte ploeg dan de Tukkers. Omgekeerd kunnen ze de opbrengst zeer goed gebruiken.

Waarom duurt het dan zo lang? Anderlecht is de laatste in een groeiende rij van buitenlandse clubs die de Marokkaan aan willen trekken. Laatst tijdens de match tegen Heracles zat De Grolsch Veste bomvol met scouts van Duitse en Engelse clubs. En, dit keer is het bewezen, ook eentje namens AC Milan.

Programma FC Twente

Back To Top