Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen voetbal Transfer Eredivisie Andres Guardado: van PSV naar Betis Getty

Transfers Eredivisie. De gewaardeerde PSV-speler Andres Guardado lijkt de Brabantse club in te gaan ruilen voor Betis in Sevilla. De onderhandelingen waren donderdag in volle gang. De middenvelder kwam in de zomer van 2014 naar Eindhoven vanuit Valencia over op huurbasis en werd in mei 2015 gekocht.

Het contract van Guardado, die in rap tempo een van de meeste geliefde PSV’ers werd, loopt volgende zomer af. Hij is inmiddels dertig jaar en wil dus nog een laatste keer proberen of hij mee kan komen in een Europese topcompetitie als de Primera Division.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Guardado weg bij PSV

De directie van PSV zal begrijpen dat het al een zegen voor de club is geweest dat een speler van dit kaliber drie seizoenen te bewonderen was in het Philips Stadion.

Naar verluidt telt Betis zo’n 2,5 miljoen euro neer voor de Mexicaanse international, vorige maand nog actief met zijn land op de Confederations Cup. Technisch manager Marcel Brands legt uit hoe de club op het relatief lage bedrag uitkomt: “Andres kon vorig jaar al naar de Verenigde Staten en we hebben hem nog een jaar kunnen behouden. Daarbij zijn met hem ook afspraken gemaakt over dit jaar en we kunnen ons nu niet ineens anders gaan opstellen.”

Joël Veltman wil aanvoerder Ajax worden

Ajax is deze zomer zijn captain Davy Klaassen kwijtgeraakt aan Everton. Wie wordt de nieuwe drager van de aanvoerdersband? Joël Veltman steekt letterlijk zijn hand er voor op. Hij verlengde onlangs zijn contract tot medio 2020 en acht een beloning in de vorm van het aanvoerderschap best redelijk.

De nieuwe trainer Marcel Keijzer maakt binnen een paar dagen bekend wie de uitverkorene is. Volgens Veltman zijn er maar drie echte kandidaten: “Lasse Schöne, Nick Viergever en ik zijn nu de jongens die een beetje het voortouw nemen in de groep.” Hij heeft de afgelopen jaren goed opgelet wat Klaassen deed als captain. “De jongens meenemen met oefeningen, loopjes, altijd op tijd, echt een voorbeeld voor de groep.”

Urby Emanuelson probeert het bij FC Utrecht

Na acht buitenlandse jaren plaatst Urby Emanuelson zijn noppen weer op Nederlands gras. Hij traint momenteel mee bij FC Utrecht en hoopt daar een contract af te kunnen dwingen.

“Ik heb moeilijke jaren gehad, waarin ik te weinig heb gespeeld”, erkent de voormalige Ajacied en ex-speler van AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. Maar hij zit nog vol energie: “Dus juist omdat ik de laatste jaren weinig heb gespeeld, voel ik me fysiek jonger dan ik ben.”

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Voorspellen Eredivisie

Er verandert wel erg snel erg veel bij Ajax. Hoeveel titels pakken de Amsterdammers in het nieuwe seizoen? Nul titels staat op 2.10, eentje op 1.90, twee op 9.00.

Back To Top