Ga naar hoofdinhoud
Vitesse verlaagt ook salarissen en oefenwedstrijden komen eraan

Vitesse heeft de vacante spitspositie ingevuld. Tim Matavz, ex-speler van FC Groningen en PSV, zal dit seizoen proberen de goals te maken voor de Arnhemse club. Hij moet de clubtopscorer van vorig seizoen doen vergeten, de naar Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel.

De Sloveen is inmiddels 28 jaar en heeft in 31 interlands tien goals gemaakt. Voor Groningen maakte hij in 84 eredivisieduels 34 goals en voor PSV trof hij in zeventig competitiematches 24 keer het doel. Na die zeven jaren in Nederland probeerde hij het vanaf 2014 bij achtereenvolgens FC Ausburg, als huurspeler bij Genoa en daarna bij Nürnberg. Dat was in de tweede Bundesliga, zodat de stap naar de Nederlandse subtop als een promotie zal voelen.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Matavz wil kwaliteiten weer laten zien

“Mijn grootste successen heb ik in Nederland beleefd”, erkent Matavz. “Daarom ben ik blij dat ik nu weer de kans krijg om mijn kwaliteiten hier te laten zien”. Het is de vierde aankoop van Vitesse deze zomer, na Thomas Bruns, Thulani Serero en Fankaty Dabo. En speeltijd lijkt min of meer gegarandeerd, want ook de tweede spits Yuning Zhang wil vertrekken.

Is Dolberg nog vast te houden door Ajax?

Rick Karsdorp van Feyenoord heeft deze week zijn handtekening gezet onder een contract bij AS Roma. Daarvoor deed ex PSV-er Héctor Moreno dat. En nu lijkt de Romeinse gigant alweer een topper uit de Eredivisie op te pikken. Ajacied Kasper Dolberg wordt sterk gelinkt aan de nummer twee van de Italiaanse Serie A.

Een paar zaken lijken er op te wijzen dat de Deen op zijn minst dit seizoen nog wel zal beginnen bij Ajax. Ten eerste is hij pas negentien jaar en heeft hij er nog niet eens een vol seizoen in de Eredivisie op zitten. Ten tweede is de concurrentie bij Roma moordend en komt hij toch sowieso niet nu al aan de bak in het eerste. Ten derde zal Ajax hem niet makkelijk laten gaan. Hij maakte in 48 duels 23 goals.

Waarom nemen de geruchten dan toch toe? Zijn zaakwaarnemer zegt dingen als: “Roma zou voor hem een prachtige club zijn”. Zulke opmerkingen zijn specialer dan ze lijken, want liever houden spelers en managers hun kaarten voor de borst en noemen ze geen namen. Diverse Italiaanse voetbalsites melden dat er een bod is uitgebracht van 15 miljoen. Naar verwachting wil Ajax 20 miljoen voor de spits.

Wedden op Eredivisie

Waar begint Kasper Dolberg het nieuwe seizoen (op 3 september 2017)? Ajax noteert @1.05, Borussia Dortmund @5.00 en Paris Saint-Germain @11.00. De bookies vinden de link met Roma kennelijk flauwekul.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Back To Top