Ga naar hoofdinhoud
Marcel Keizer is de nieuwe trainer van Ajax Getty

Ajax heeft Ricardo van Rhijn verkocht aan Club Brugge, waardoor de 25-jarige verdediger uit zijn sportieve lijden wordt verlost. De achtvoudig international zat tot vorig seizoen in de lift, maar kwam afgelopen seizoen weinig aan spelen toe.

Het contract van Van Rhijn liep door tot medio 2018. Lang genoeg om een aardige som geld voor de verdediger te bedingen, zou je denken, maar vanwege zijn lastige situatie ging hij voor relatief weinig de deur uit: zo’n 1,5 miljoen euro. Van Rhijn zal, als hij door de medische keuring komt, in Brugge worden herenigd met voormalige Ajacied Stefano Denswil.

Blijven Maher en Narsings bij PSV?

Landskampioen PSV bereidt zich voor op de Eredivisie in Zwitserland. Maandag wordt geoefend tegen Sporting Lissabon, daarna keren de spelers en staf terug naar Eindhoven. In de afgelopen dagen werd met 2-1 gewonnen van zowel Saint-Etienne als FC Sion.

Adam Maher en Luciano Narsingh zijn present in het trainingskamp en werken zonder morren de oefeningen af. Toch is niet helder of zij over een paar weken nog steeds het PSV-shirt dragen. Eerdere geruchten over een overgang van Maher naar FC Groningen zijn inmiddels afgedaan als onzin. Als hij gaat, dan zal het naar een buitenlandse club zijn.

Marco van Ginkel

Het is geen geheim dat de Brabanders de huurovereenkomst met Marco van Ginkel willen verlengen. Hij is door Chelsea en diens nieuwe coach Antonio Conte niet opgeroepen voor de trainingsstage in Oostenrijk. Dat wijst er op dat Conte vooralsnog geen rol ziet weggelegd voor Van Ginkel. De weg voor de 23-jarige middenvelder naar een nieuw jaartje Eredivisie lijkt open.

Ajax struikelt in oefenduels

Oefenduels zijn een raar fenomeen. Wie verliest haalt de schouders op en verzucht dat het maar opwarmertjes zijn. Wie wint beaamt trots dat het teamproces duidelijk de goede kant op gaat.

Nieuwe trainer Peter Bosz zal liever zijn mond houden over zijn oefenresultaten. Dit zijn ze: 4-3 verlies tegen FC Liefering, 2-2 gelijk tegen amateurclub AFC, 1-2 verlies tegen Krylya Sovetov en 0-2 verlies tegen AA Gent. En dat terwijl tegen de Belgen Bosz met een sterke opstelling kwam. Te weten: Cillessen; Tete (70. Dankerlui), Veltman (70. Bergsma), Riedewald (70. Doekhi), Dijks (70. Warmerdam); Gudelj (70. Mazraoui), Klaassen (70. Van de Beek), Bazoer (70. Bay); El Ghazi (70. Acolatse), Dolberg (70. Zivkovic), Younes (57. Becker).

Back To Top