Ga naar hoofdinhoud
Nederland - Tsjechië EK voetbal achtste finale zondag

De transferperiode duurt nog een week en vooral Ajax lijkt nog druk bezig. Doelman Tim Krul wil namelijk weg en keert mogelijk terug naar de Premier League.

Nul minuten op het hoogste niveau, dat is nog steeds de ‘score’ van achtvoudig Oranje-international Tim Krul dit seizoen. Sinds 2006 stond hij onder de lat bij Newcastle United, maar na een zware blessure leek zijn kans daar verkeken ten gunste van Karl Darlow.

Transfers Ajax: Tim Krul naar Chelsea?

Ajax wilde hem een kans geven om zich vanuit zijn blessure te bewijzen onder de lat en huurde hem van Newcastle. Maar nu André Onana definitief zijn basisplek heeft gepakt, ziet het er somber uit voor Krul.

Volgens Engelse media kan de doelman, die nu bij Jong Ajax keept, terugkeren naar de Premier League. Maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Want AFC Bournemouth wil graag Asmir Begovic overnemen, de tweede doelman van Chelsea. De Londense koploper wil wel meewerken, zolang er een waardige vervanger komt. Tim Krul zou daarbij in beeld zijn. Alleen weet de 28-jarige doelman dan ook dat hij tweede keus is achter de ijzersterke Thibaut Courtois.

AZ heeft goud met Ridgeciano Haps

Sterke Nederlandse verdedigers komen niet met bosjes aangewaaid. Daarom zal AZ in zijn handen knijpen met linksback Ridgeciano Haps. De 23-jarige Utrechter zat in de jeugdopleiding van Ajax, maar werd niet goed genoeg bevonden. Na een korte periode bij de amateurs van Elinkwijk zag AZ het wel in hem zitten. Na weer een korte uitstap naar een amateurclub (AFC) wist hij wel door te breken bij AZ Alkmaar. En nu is hij de meest begeerde linksback van de Eredivisie.

Onder meer Ajax, Feyenoord en PSV zouden het in hem zien zitten. Maar Haps wil nog niet denken aan een vertrek uit Alkmaar. “Als Barcelona komt ben ik weg, maar anders niet. Ik hou me verder niet bezig met wie er allemaal op de tribune zitten voor mij.” Ook Oranje lonkt. “Het liefst haal ik het Nederlands Elftal nog dit jaar, maar ik weet niet hoe het er nu voor staat. Ik moet zeggen dat ik daar ook niet al te veel op let. Als het komt, dan komt het en dan ben ik er klaar voor.”

FC Twente vecht voor Oussama Assaidi

AZ vecht in de subtop om een ticket voor de Europa League. Daarbij krijgt het mogelijk ook nog te maken met FC Twente, dat vijf punten onder de Alkmaarders staat. De Tukkers trokken deze winter Oussama Assaidi aan. De 28-jarige vleugelspeler kocht zelf afgelopen november zijn contract af bij Al-Ahli (Verenigde Arabische Emiraten), maar die club heeft hem nog niet vrijgegeven.

De 17-voudig Marokkaans international – overigens niet bij Marokko op de Afrika Cup – mag daarom nog niet spelen in Enschede. En het contact met Al-Ahli verloopt moeizaam. Daarom heeft FC Twente nu via de KNVB de hulp ingeschakeld van de FIFA om Assaidi zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Voorspellingen Eredivisie

Intussen is het nog een status quo aan de top van de Eredivisie sinds de winterstop. Feyenoord, Ajax en PSV wonnen allemaal hun eerste twee duels dit kalenderjaar. Daarom blijft Feyenoord bij bookmaker 888Sport favoriet voor de titel, op 1.80. Ajax (vijf punten minder) volgt op 2.75 en PSV (acht punten minder) op 5.00. Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen is favoriet voor de topscorerstitel op 1.90, voor FC Twente-spits Enes Ünal @6.00.

Back To Top