Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Ajax breekt clubrecord voor Dusan Tadic Getty

Ajax lijkt naar de fans te luisteren en is bereid om een deel van het grote spaartegoed uit te trekken voor een speler die onmiddellijk impact kan maken in de basiself. Voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic wordt voor dik 17 miljoen euro van Southampton gehaald. Het lijkt een voorbode op het vertrek van Hakim Ziyech.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax haalt Dusan Tadic

De 29-jarige Serviër is momenteel met Servië actief op het WK Voetbal in Rusland. Hij heeft in de Eredivisie ook al de clubkleuren van FC Groningen verdedigd. Toen Ronald Koeman trainer werd van Southampton was Tadic een van zijn aankopen. Terwijl Koeman na twee seizoenen verkaste naar Everton bleef Tadic Southampton trouw, hopend zelf ook hogerop te komen in de Premier League. Dat is dus niet helemaal gelukt en zit er gezien zijn leeftijd niet meer in.

Een van de redenen dat Ajax niet zo grif de knip opent voor spelers, en al helemaal niet voor bijna-dertigers, is dat de man die het huidige transferrecord op zijn naam heeft staan een grote flop werd. Tien jaar terug kwam Miralem Sulejmani voor 16,3 miljoen euro over van Heerenveen. ‘Mickey’ heeft die som nooit waargemaakt en vertrok met stille trom uit Amsterdam.

De deal is al zo goed als rond en aangezien in het contract van Tadic een drempelbedrag was opgenomen kan Southampton de boel niet traineren. Wel moet er nog een medische keuring plaatsvinden. Het volgende doelwit van Ajax is verdediger Lisandro Magallán, van Boca Juniors.

Spelersgroep Ajax compleet

Trainer Erik ten Hag laat weten dat daarna de spelersgroep wel zo ongeveer compleet is voor het komende seizoen. Hij rekent erop dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong blijven. “Zij hebben aangegeven nog graag bij Ajax te blijven. Het speculeren is in volle gang en je kunt de gekte op de transfermarkt ook nooit voorspellen. Maar voor mij is het realistisch dat los van Kluivert en Ziyech niemand meer vertrekt”, aldus Ten Hag, die vorige winterstop aantrad maar het gat richting PSV zag oplopen van vijf tot tien punten, waarna het in de laatste drie speelronden slonk tot vier.

In elk geval zal Leon Bergsma na de zomer niet in de hoofdmacht van Ajax verschijnen. De aanvoerder van Jong Ajax tekent bij AZ.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top