Ga naar hoofdinhoud
Ibrahim Afellay naar Stoke City Programma Eredivisie getty

Eredivisie nieuws. Feyenoord versterkt zich met Jan-Arie van der Heijden, de 27-jarige verdediger die afgelopen jaargang van de Eredivisie uitkwam voor Vitesse. Van der Heijden hoefde niet met een transfersom los te worden geweekt, want de Leidenaar zat zonder contract.

De Rotterdamse club had dringend een ervaren kracht in de laatste linie nodig. De routiniers Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen namen onlangs afscheid van de Stadionploeg. Pikant is wellicht dat de verdediger debuteerde in het betaalde voetbal namens Ajax. Hij kreeg daar naar zijn zin te weinig speeltijd en verkaste eerst naar Willem II om in 2011 terecht te komen bij Vitesse.

Eigenlijk had Van der Heijden wel zin in een buitenlands avontuur. “Maar als Feyenoord zich meldt ga je automatisch twijfelen”, legt hij uit. “Uiteindelijk heb ik alle opties bekeken en kwam tot de conclusie dat Feyenoord de beste stap zou zijn voor mij.” Zijn komst betekent ook een weerzien met oude bekenden. Een paar weken geleden legde Feyenoord al middenvelder Marko Vejinovic vast, ook ex-Vitesse. Feyenoord speelt zijn eerste wedstrijd van het Eredivisie seizoen tegen FC Utrecht.

Afellay kiest voor Stoke City in plaats van terugkeer PSV

Landskampioen PSV hoopte de fans te verblijden met de komst Ibrahim Afellay. De 29-jarige middenvelder en international van Oranje vertrekt bij Olympiakos en onder meer Sporting Portugal trok aan de ex-speler van PSV. Maandag bleek echter dat hij een overeenkomst heeft met Stoke City, uitkomend in de Engelse Premier League. Voor PSV is het onmogelijk om te concurreren met de salarissen die Premier League-clubs kunnen bieden, zelfs laagvliegers als Stoke.

De Eindhovenaren beleven in de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 veel plezier aan Jurgen Locadia, die de doelpunten aan elkaar rijgt. Locadia zelf is helaas voor de directie niet zo tevreden met zijn werkgever. Hij proeft dat trainer Philip Cocu hem niet als basisspeler ziet en drong al eerder aan op een vertrek. De club is echter niet van plan hem te laten vertrekken, of er moet wel een heel onweerstaanbaar bod op tafel komen. Naar verluidt is een afscheid voor de winterstop al helemaal onbespreekbaar. PSV speelt zijn eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Ajax Ricardo Kishna tekent hoogstwaarschijnlijk bij Lazio Roma

Ajax lijkt buitenspeler Ricardo Kishna af te moeten staan aan Lazio Roma. Zondagavond verscheen Kishan op de luchthaven van Rome en daar werd hij door een meute in blauw en wit geklede Lazio-fans onthaald als een superheld. Als de medische keuring geen mankementen oplevert, zal hij zijn handtekening zetten en is Ajax circa vier miljoen euro rijker. Ook Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Wesley Hoedt spelen voor Lazio. Bekijk hier het speelschema Eredivisie van Ajax.

Back To Top