Ga naar hoofdinhoud
transfernieuws Hedwiges Maduro FC Groningen getty

Transfernieuws Eredivisie. Het was een week vol transferperikelen in Nederland. Zo keerde Hedwiges Maduro terug naar zijn vaderland om voor FC Groningen te voetballen, terwijl Willem II bezig is om zich te versterken met een verrassende naam: Derk Boerrigter.

We beginnen in Rotterdam. Emil Hansson wordt door Feyenoord per direct overgenomen van het Noorse SK Brann sluit dit seizoen aan bij Feyenoord A1. Hij doorliep al meerdere stageperiodes in Rotterdam-Zuid. “Tijdens die stages heeft hij ons definitief weten te overtuigen van zijn kwaliteiten”, zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord over de aanwinst. “Wij zien in Emil een speler met zeer veel potentie, die bovendien zeer leergierig is. We zijn blij dat hij voor Feyenoord heeft gekozen.” Kijk hier voor het speelschema van Feyenoord

Derk Boerrigter mogelijk naar Willem II

Willem II is ondertussen bezig aan een verrassende transfer. Derk Boerrigter zit op een dood spoor bij Celtic en is om die reden interessant voor de Tilburgers. Echt concreet is Willem II echter nog niet, zo meldt Voetbal International. Boerrigter speelde in Nederland eerder voor RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Ajax. Bij laatstgenoemde club was de vleugelaanvaller ook niet echt gelukkig.

Hedwiges Maduro blij met FC Groningen

De opvallendste transfer van de week is die toch wel van Hedwiges Maduro. De oud-Ajacied keert terug naar Nederland en gaat spelen voor FC Groningen. Maduro was de voorbije seizoenen actief voor PAOK Saloniki, maar bij de Griekse club was de middenvelder niet altijd zeker van een basisplaats. Na zijn periode bij Ajax speelde Maduro behalve voor PAOK ook nog voor Valencia en Sevilla. Ook die avonturen werden geen onverdeeld succes voor de oud-international van Oranje.

“Ik was een tijdje uit beeld voor de mensen in Nederland, maar ik wil mezelf weer laten zien. FC Groningen is een goede en stabiele club met gezonde ambities. Die sportieve ambities heb ik ook en de bekerwinst heeft aangetoond dat deze club een rol van betekenis kan spelen. Het is een mooie uitdaging”, reageerde Maduro verheugd op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. FC Groningen speelt zaterdag tegen uit tegen FC Utrecht.

Ben Rienstra naar AZ Alkmaar

Ben Rienstra staat voor een avontuur naar AZ. Volgens Voetbal International heeft zijn club PEC Zwolle een principe-akkoord bereikt met de Alkmaarders. Rienstra speelde eerder al voor de Noord-Hollandse club, want hij doorliep er zijn jeugdopleiding. Rienstra speelde sinds 2014 voor Zwolle, dat hem overnam van Heracles Almelo. Met de Overijsselse club won de middenvelder in zijn eerste seizoen de KNVB Beker. Bovendien groeide Rienstra er uit tot een vaste waarde.

Back To Top