Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Justin Kluivert weg bij Ajax om salaris?

Afgelopen vrijdag landde Amin Younes in Napels om met de plaatselijke voetbalclub Napoli te praten over een contract. Napoli zag het wel zitten met de Duitser, Younes zag het wel zitten in de Serie A. De medische keuring verliep positief, Ajax en Napoli hadden een akkoord en Younes moest alleen nog zijn krabbel zetten. Die kwam niet. Deze vrijdag traint hij weer mee bij Ajax.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfer Younes later

Huh? Waarom laat de Duitse international, die goede kans maakt om komende zomer in het keurkorps van de Duitse bondscoach Joachim Low opgenomen te worden, een contract bij een Europese subtopclub schieten? Ajax vroeg en kreeg vijf miljoen van Napoli, best veel aangezien zijn contract medio 2018 afloopt. En het was nou ook weer niet zo dat Younes een enorme sterrenstatus genoot bij de Ajax-aanhang en het daarom lastig zou vinden om te vertrekken. Dit seizoen speelde hij minder dan de helft van alle eredivisieminuten.

Dus wat ging er mis? Privé-omstandigheden. Meer willen Younes en Ajax er vooralsnog niet over kwijt. “Amin vond het beter om hier te blijven en van ons hoeft hij niet weg”, zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. Als dat zo is, waarom zat hij dan in dat vliegtuig, waarom accepteerde Ajax dan het bod? Hoe dan ook, over een half jaartje kan hij opnieuw dat vliegtuig in, maar dan zonder transfervergoeding voor Ajax. En de rest van het team weet dat Younes de komende maanden met zijn hoofd meer in Napels dan in Amsterdam zit.

Compliment voor Justin Kluivert?

Pech voor Justin Kluivert. Hij reageerde vrij verheugd op het schijnbare vertrek van Younes, zijn concurrent op linksbuiten. Hij interpreteerde de transfer alsof Younes afdruipt omdat hij de concurrentie met Kluivert niet aankan: “Dat is, denk ik, wel een compliment voor mij”. Toch ontlopen de twee elkaar niet veel. Younes onderneemt gemiddeld 7,2 dribbels per 90 minuten speeltijd, waarvan er 4,4 lukken. Kluivert slaagt bij 2,6 van zijn 5,8 pogingen per 90 minuten. Daarnaast geven ze beide 1,8 sleutelpasses per 90m en schiet de Duitser net wat vaker op goal (3,2) dan de Nederlander (2,8).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Ajax speelt dit weekend thuis tegen NAC. De Amsterdammers noteren 1.06, gelijkspel 12.50 en NAC 23.00. Zal Justin Kluivert puur om Younes te pesten gaan scoren? Een (of meer) goal(s) van Kluivert noteert 1.97. Lees meer: wedden Eredivisie.

Back To Top