Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Nick Viergever van Ajax naar PSV voorspellingen Getty

Dat zie je niet zo vaak in de Eredivisie: een Ajax speler die overstapt naar een rivaal uit de grote drie, in dit geval PSV. Er zijn genoeg spelers die voor twee of meer van die drie hebben gespeeld, maar dan zaten er nog andere clubs tussen. Nick Viergever neemt de korte route en speelt na de zomer voor de Eindhovenaren.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Nick Viergever van Ajax naar PSV

Viergever is 28 jaar en hij heeft zijn handtekening gezet die hem tot medio 2022 aan PSV verbindt. Kortom, het zou kunnen dat hij daar zijn loopbaan afsluit. En dat terwijl hij stiekem ook hoopte op een mooie buitenlandse club. “Ik speel mijn hele carrière al in Nederland en ben de afgelopen tijd meer met een stap naar het buitenland bezig geweest”, zo erkent hij.

Maar de fans van PSV hoeven niet te denken dat ze een gefrustreerde man binnen hebben gehengeld die ook in Brabant blijft dromen van Spanje of Engeland. “Ik was vereerd door de interesse van PSV en uit het gesprek met de directie sprak ontzettend veel vertrouwen. Ik ben blij hier te zijn.”

Speeltijd

Bij Ajax liep het contract van Viergever af, dus PSV hoeft geen stuiver te betalen voor de ex-international. Dit jaar stond hij door een enkelblessure buitenspel, maar ook anders zou hij vermoedelijk weinig speeltijd hebben gekregen. Tegenwoordig hanteren topclubs het beleid dat spelers met een binnenkort eindigend contract of moeten bijtekenen, of bruut op de bank worden gezet.

Met PSV prijzen winnen

Vervelend genoeg voor Viergever waren de vorige vier seizoenen van Ajax veel minder succesvol dan de jaren daarvoor. Zo werden de Amsterdammers geen enkele keer landskampioen en ook de beker ging telkens aan de neus van de club voorbij. En op het tv-kanaal van PSV haakt hij daar begrijpelijk op in: “De laatste vier jaar werd PSV drie keer kampioen. Dat zegt wel iets. Ze spelen altijd voor het kampioenschap. Ze willen Europees succes behalen, de beker winnen. Dat wil ik ook graag meemaken”.

Momenteel staat hij op drie wedstrijden voor Oranje, de laatste was in mei 2017. Een ander doel zal zeker zijn om die teller nog op te laten lopen en om niet alleen in vriendschappelijke wedstrijden te acteren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

PSV voorspellingen Eredivisie. PSV sluit het eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen Groningen. Voor winst staat PSV bij de bookmakers op 1.19. Zo’n slotduel moet een feestje worden en we tippen dat beide teams scoren, het levert je bij een juiste voorspelling 1.80 per ingezette euro op.

Back To Top