Ga naar hoofdinhoud
Nederland - Duitsland EK kwalificatie: de selecties en voorspellingen | Getty

Volgens de krant The Mirror heeft Manchester City de transferstrijd om Frenkie de Jong gewonnen. De kampioen van Engeland heeft 68 miljoen euro klaarliggen om de middenvelder los te weken van Ajax. Vraag is of dat nog wel genoeg is nu de transferwaarde van De Jong met de dag explodeert.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Frenkie de Jong beter in aanval?

De 21-jarige middenvelder heeft 56 wedstrijden voor Ajax gespeeld en was ook 46-maal actief voor Jong Ajax in de eerste divisie. Tevens werd hij uitgeleend aan Willem II, waarvoor hij driemaal in de Eredivisie uitkwam en 22 maal, namens Jong Willem II, in de eerste divisie.

Zijn output qua goals en assists is bij Ajax mager: vier goals, negen assists. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat hij vaak in defensieve zones wordt opgesteld: zelfs achttien keer als centrale verdediger.

Het is mogelijk dat hij gaandeweg zijn loopbaan in aanvallendere posities terecht komt. De cijfers ondersteunen de potentie daarvan: in 52 wedstrijden centraal op het middenveld maakte hij negen goals en tien assists. En in zijn zeven duels als aanvallende middenvelder waren er twee goals en drie assists. Dat zijn prima gemiddeldes, zeker gezien zijn leeftijd. In de beloftencompetitie was hij zelfs een keer tegen Jong Sparta de spits.

De perfecte techniek van De Jong

De reden dat hij zo veelzijdig is ligt in zijn perfecte techniek en overzicht. Johan Cruijff mocht graag zeggen dat voetbal niet een spel is dat je bedrijft met je benen, maar met je brein. Frenkie de Jong heeft een echt voetbalbrein, hij is tegenstanders een paar denkstappen vooruit en weet daardoor feilloos open ruimtes te vinden.

Waar hij het niet van moet hebben is fysieke duels en agressie. Daarom is het wat merkwaardig dat City in hem een opvolger schijnt te zien voor Fernandinho, een ander type middenvelder dan De Jong.

Manchester City transfer Frenkie de Jong onzin

Zaakwaarnemer Ali Dursun doet het bericht uit The Mirror overigens af als onzin en het genoemde bedrag is volgens hem een ‘quote uit een ouder bericht’. Waarmee hij maar wil zeggen: Frenkie de Jong is nu meer waard dan 68 miljoen Euro.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Ondanks alle hype rondom Frenkie de Jong zal hij komende zaterdag gewoon naar Breda trekken voor de match tegen NAC. Ajax staat voor winst op @1.11 en gokken op een goal van de nieuwe Oranjeheld levert je bij een goede voorspelling 2.50 x je inleg op.

Eredivisie Nieuws

Back To Top